Posna pita sa pasuljem - jeftino hrskavo zadovoljstvo za Badnje veče
Pita sa pasuljem idealan je izbor za Badnje veče. Posna i ukusna, ukrasiće trpezu, ali osvojiće i svojim autentičnim ukusom. Obradujte celu porodicu i pripremite po ovom receptu.
Sastojci:
- 300 g kora za pitu
- 1 dl ulja
Fil
- 500 g kuvanog belog pasulja
- kašika ulja
- 2 struka mladog crnog luka
- 300 g šampinjona
- 1 dl bujona od povrća
- 2 šargarepe
- senf, peršun, so, biber
Priprema:
Na zagrejanom ulju malo propržiti seckani luk, dodati rendanu šargarepu, pečurke dinstane s bujonom, kuvani pasulj i začine. Uz neprestano mešanje, sve zajedno pržiti 2-3 minuta, dodati peršun i ostaviti da se ohladi, pa dodati kašičicu senfa i pomešati. Kore premazati uljem, staviti fil i uviti ih. Od dve mase dobije se 4-5 pitica. Peći na 200 stepeni 30 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
DARKO 100%
Sad dok sam citao ,osetio sam miris te pite,nemojte nam praviti zazubice🙃
Podelite komentar
Kole
Jedi suljpa i sira nek ti po stomaku pita svira
Podelite komentar
Mraleee
I posle toga jedi pasulja nek ti po stomaku mulja
Podelite komentar