Božić je nezamisliv bez tradicionalnog specijaliteta: Pripremite podvarak po starinskom receptu
Već tradicinalno jelo božićne trpeze, između ostalog, svakako je podvarak. Jelo koje nas snabdeva energijom u zimskim mesecima, svakako zaslužuje počasno mesto na stolu prazničnog okupljanja. Ovo je originalni recpet za podvarak koji će oduševiti celu porodicu.
Sastojci:
- kiseli kupus
- crni luk
- beli luk
- lovorov list
- biber u zrnu
- meso
- slanina
Priprema:
Prodinstati meso po želji (piletina, ćuretina, svinejtina, šnicle). Prodinstati i slaninu sa crnim i belim lukom, te dodati sitno seckani kiseli kupus - ribanac. Dodati 2-3 lista lovora, biber, pa poređati meso i staviti u rernu da se peče.
Prijatno, Hristos se rodi!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Milena
Za bozic to prvi put cujem a imam 67 god.svako selo ima svoje obicaje
Podelite komentar
Sale
Sta ce mi podvarak pored prasetine i janjetine
Podelite komentar
Ja
Znam za sarmu a za podvarak nikad nisam cula.
Podelite komentar