Božić je nezamisliv bez tradicionalnog specijaliteta: Pripremite podvarak po starinskom receptu

 
 
  • 14
Podvarak Foto: Youtube/Printscreen/ Moja Kuhinja Tanja

Već tradicinalno jelo božićne trpeze, između ostalog, svakako je podvarak. Jelo koje nas snabdeva energijom u zimskim mesecima, svakako zaslužuje počasno mesto na stolu prazničnog okupljanja. Ovo je originalni recpet za podvarak koji će oduševiti celu porodicu.

Sastojci:

  • kiseli kupus
  • crni luk
  • beli luk
  • lovorov list
  • biber u zrnu
  • meso
  • slanina

Priprema:

Prodinstati meso po želji (piletina, ćuretina, svinejtina, šnicle). Prodinstati i slaninu sa crnim i belim lukom, te dodati sitno seckani kiseli kupus - ribanac. Dodati 2-3 lista lovora, biber, pa poređati meso i staviti u rernu da se peče.

Prijatno, Hristos se rodi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Milena

    7. januar 2021. | 12:45

    Za bozic to prvi put cujem a imam 67 god.svako selo ima svoje obicaje

    Podelite komentar

  • Sale

    7. januar 2021. | 14:02

    Sta ce mi podvarak pored prasetine i janjetine

    Podelite komentar

  • Ja

    7. januar 2021. | 13:03

    Znam za sarmu a za podvarak nikad nisam cula.

    Podelite komentar