Božić je nezamisliv bez tradicionalnog specijaliteta: Pripremite podvarak po starinskom receptu

Podvarak savršenog ukusa

Komentari

  • Milica

    7. januar 2021. | 23:41

    Sto se hrane tice, Bozic je nezamisliv bez Bozicne pecenice. Naravno i sarma. A przen kiseli kupus mi ne treba ni regularnim danima a kamolu 7.januara. Bez obzira sto ga ja ne volim, prvi put cujem da je to tradicija za Bozic a ne pecenica koja se pece na Badnje vece pa se onda pripuca pri okoncanju. A kolje se na tucindan 5og januara. Kakav crni podvarak.

    Podelite komentar

  • Sale

    7. januar 2021. | 14:02

    Sta ce mi podvarak pored prasetine i janjetine

    Podelite komentar

  • Lejla

    7. januar 2021. | 13:58

    Raštan...

    Podelite komentar

  • Bobica

    7. januar 2021. | 13:25

    Naravno, podvarak svakog Božića, bez toga ne biva!!! (kod mene je sveto trojstvo Podvarak-Ruska-Oblande, a sve ostalo zavisno od inspiracije i mogućnosti)

    Podelite komentar

  • D

    7. januar 2021. | 13:15

    Jel to bas pise u Bibliji, za sarmu i podvarak?

    Podelite komentar

  • Ja

    7. januar 2021. | 13:03

    Znam za sarmu a za podvarak nikad nisam cula.

    Podelite komentar

  • Chance

    7. januar 2021. | 13:02

    Nikad ovo nisam jela, niti cu.

    Podelite komentar

    • 7. januar 2021. | 13:08

      Mimi

      @Chance

      Probaj. Ne znaš kako je dobro. Godinama sam odbijala i da probam. Kad sam konačno pristala da probam, konstatovala sam da mi se sviđa više od sarme. Do duše i to je stvar ukusa. Ništa ti neće biti ako probaš.

      Podelite komentar

  • Drmr

    7. januar 2021. | 13:02

    Ko jos sprema podvarak za Bozic?!

    Podelite komentar

  • Matematika

    7. januar 2021. | 12:54

    Sarma + sarma = sarma

    Podelite komentar

  • Milena

    7. januar 2021. | 12:45

    Za bozic to prvi put cujem a imam 67 god.svako selo ima svoje obicaje

    Podelite komentar

    • 7. januar 2021. | 15:59

      Miško

      @Milena

      Tačno. ali selo nikad nije diktiralo pravi srpski jelovnik... To su ipak gradjanska jela bila. Na selu se nekad, a i sad, meso jelo jednom, do dva puta nedeljno... uglavnom matora kokoška, koja se prvo skuva u supi, pa onda ispeče i to ne liči ni na šta!

      Podelite komentar

    • 7. januar 2021. | 16:01

      Miško

      @Milena

      Pa kad slaviš božić od 90. godine... Moji su slavili još od 45. i uskrs i slavu!

      Podelite komentar