Sto se hrane tice, Bozic je nezamisliv bez Bozicne pecenice. Naravno i sarma. A przen kiseli kupus mi ne treba ni regularnim danima a kamolu 7.januara. Bez obzira sto ga ja ne volim, prvi put cujem da je to tradicija za Bozic a ne pecenica koja se pece na Badnje vece pa se onda pripuca pri okoncanju. A kolje se na tucindan 5og januara. Kakav crni podvarak.
Naravno, podvarak svakog Božića, bez toga ne biva!!! (kod mene je sveto trojstvo Podvarak-Ruska-Oblande, a sve ostalo zavisno od inspiracije i mogućnosti)
Probaj. Ne znaš kako je dobro. Godinama sam odbijala i da probam. Kad sam konačno pristala da probam, konstatovala sam da mi se sviđa više od sarme. Do duše i to je stvar ukusa. Ništa ti neće biti ako probaš.
Tačno. ali selo nikad nije diktiralo pravi srpski jelovnik... To su ipak gradjanska jela bila. Na selu se nekad, a i sad, meso jelo jednom, do dva puta nedeljno... uglavnom matora kokoška, koja se prvo skuva u supi, pa onda ispeče i to ne liči ni na šta!
Milica
Sto se hrane tice, Bozic je nezamisliv bez Bozicne pecenice. Naravno i sarma. A przen kiseli kupus mi ne treba ni regularnim danima a kamolu 7.januara. Bez obzira sto ga ja ne volim, prvi put cujem da je to tradicija za Bozic a ne pecenica koja se pece na Badnje vece pa se onda pripuca pri okoncanju. A kolje se na tucindan 5og januara. Kakav crni podvarak.
Podelite komentar
Sale
Sta ce mi podvarak pored prasetine i janjetine
Podelite komentar
Lejla
Raštan...
Podelite komentar
Bobica
Naravno, podvarak svakog Božića, bez toga ne biva!!! (kod mene je sveto trojstvo Podvarak-Ruska-Oblande, a sve ostalo zavisno od inspiracije i mogućnosti)
Podelite komentar
D
Jel to bas pise u Bibliji, za sarmu i podvarak?
Podelite komentar
Ja
Znam za sarmu a za podvarak nikad nisam cula.
Podelite komentar
Chance
Nikad ovo nisam jela, niti cu.
Podelite komentar
Mimi
@Chance
Probaj. Ne znaš kako je dobro. Godinama sam odbijala i da probam. Kad sam konačno pristala da probam, konstatovala sam da mi se sviđa više od sarme. Do duše i to je stvar ukusa. Ništa ti neće biti ako probaš.
Podelite komentar
Drmr
Ko jos sprema podvarak za Bozic?!
Podelite komentar
Matematika
Sarma + sarma = sarma
Podelite komentar
Milena
Za bozic to prvi put cujem a imam 67 god.svako selo ima svoje obicaje
Podelite komentar
Miško
@Milena
Tačno. ali selo nikad nije diktiralo pravi srpski jelovnik... To su ipak gradjanska jela bila. Na selu se nekad, a i sad, meso jelo jednom, do dva puta nedeljno... uglavnom matora kokoška, koja se prvo skuva u supi, pa onda ispeče i to ne liči ni na šta!
Podelite komentar
Miško
@Milena
Pa kad slaviš božić od 90. godine... Moji su slavili još od 45. i uskrs i slavu!
Podelite komentar