Za punjene krofne od krompira neće vam trebati više od 300 dinara: Osvajaju na prvi zalogaj

Krofne su omiljena poslastica, ali mogu biti i ukusan slaniš. Napravite testo malo drugačije nego za klasične krofne, pa ga nafilujte ukusnim slanim nadevom i pecite na uobičajen način.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 100 gr putera
- 2 jajeta
- 4 kašike brašna
- kesica praška za pecivo
- so, ulje
Nadev:
- 200 gr šunke
- žumance
- dve supene kašike prezli
- pola kafene kašičice majorana
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, oljuštite ga i ispasirajte, pa mu dodajte razmekšan puter, jaja, brašno, prašak za pecivo i malo soli. Testo dobro umesite, pa ga razvucite na oko santimetar debljine i potom čašom ili modlom odvajajte diskove.
Iseckajte šunku, umešajte žumance, dve kašike prezli i pola kafene kašičice majorana. Na polovinu diskova kašičicom, na sredinu, nanesite pripremljen nadev. Ostalim diskovima preklopite nadevene i blago im pritisnite ivice da se spoje. Pržite krofne na zagrejanom ulju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
ljuba
Divno izgleda.. stvarno prelepo. Moram ovo probati da napravim. Hvala za recept.
Podelite komentar