Za Švarcvald tortu smo svi čuli: Ovo je brži i jednostavniji recept za podjednako ukusan slatkiš
Slatka, kremasta i osvežavajuća poslastica garantovano će oduševiti sve ukućane. Ovaj recept će vam komšinica garantovano tražiti.
Sastojci:
- 300 grama mlevenog keksa
- 100 grama otopljenog maslaca
- oko 100 ml mleka, po potrebi
- 30 grama čokolade u prahu ili kakaa
Žele od višanja:
- 500-600 grama višanja
- 200 grama kristal šećera
- 60 grama gustina
Glazura:
- 200 grama čokolade
- 3 kašike ulja
Beli deo:
- 200 gr krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- šećer u prahu po želji
Priprema:
Mlevenom keksu dodati otopljen maslac i kakao, pa dobro promešati. Zatim dodati mleko, ukoliko je potrebno tako da masa ne bude previše tečna. U kalup ili pleh dimenzija 30 x 20 cm staviti masu za koricu pa je poravnati.
Očišćene višenje ocediti od soka, pa soku dodati vode koliko je potrebno da se dobije 400 ml tečnosti.
Višnje staviti u šerpu u kojoj će se kuvati, dodati šećer i polovinu mešavine soka i vode. Sve staviti na vatru da provri.
Za to vreme ostatak soka i gustin izmešati. Kada masa u šerpi provri, kuvati je par minuta, dodati razmućeni gustin i mešati dok se ne zgusne.
Skuvani fil preliti preko kore i poravnati. Ukoliko je potrebno protresite pleh kako bi se fil ravnomerno rasporedio.
Ostaviti da se prohladi na sobnoj temperaturi, a za to vreme otopite čokoladu sa dodatkom ulja na pari.
Otopljenu čokoladu prelijte preko fila od višanja i ostavite da se sve ohladi prvo na sobnoj temperaturi, a potom ostavite kolač u frižideru.
Krem sir sjedinite sa šećerom u prahu, a potom dodajte umućenu slatku pavlaku. Ova dva fila sjedinite špatulom, a ne mikserom kako biste izbegli to da previše umutite pavlaku.
Beli fil staviti preko sloja od čokolade i kolač je gotov.
Dekorišite po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.