Neodoljivo kremast, a jednostavan za pripremu: Recept za tiramisu koji uspeva baš svaki put
Tiramisu je čuveni italijanski kolač koji je odavno već osvojio svet. Priprema nije zahtevna, pa je recept prilagođen i ne tako veštim domaćicama. Ako volite kombinaciju piškota sa ukusom kakaa i kafe, onda će ovo biti pravi izbor.
Sastojci:
- 3 pakovanja piškota
- 1/2 l slatke pavlake
- 250 gr maskarpone sira
- 1 jaje
- 2 kašičice nes kafe
- 2 kašike šećera
- kakao
- mleko
Priprema:
Piškote naptopite sa malo mleka pomešanog sa nes kafom. Umutite slatku pavlaku mikserom, dodajte maskarpone, a zatim jaje i šećer.
Poređajte piškote na tacnu, pa nanesite fil. Postupak ponavljajte do utroška materijala.
Kolač možete posuti kakaom i ukrasiti ga zrnima kafe. Odložite ga u frižider da odstoji preko noći.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
lazaroni
u originalni recept ide marsala vino kafa mora da bude espreso ili domaca ali mnogo jaka.u jednu posudu sipa se kafa u drugu marsala ili amareto ili neki konjak mozda rum.piskote se umacu jedna u kafu druga u alkohol.jaja obavezno moraju biti termicki obradjena (skuvana na pari) da nebi ste zakacili salmonelu.
Podelite komentar
baba smilja iz darosave
jaja moraju da se obrade termicki na pari.u suprotnom rizikujete da se jaja mozda pokvare pa da se zakaci salmonela
Podelite komentar
alal vera alal vera
recep vam je propast nikako tiramisu.hocete da neko zakaci salmonelu sa zivim jajima a ostatak recepta je cirkus
Podelite komentar