Da li ste probali ćelepinju? Novi gurmanski hit iz Čačka nije za one koji broje kalorije

  • 9
ćelepinja; foto RINA ćelepinja; foto RINA

Zlatibor je poznat po čuvenoj komplet lepinji, a Novi Pazar po ćevapima. Međutim, ova dva specijaliteta spojila su se na pola puta, jer u Čačku se već nekoliko meseci prave masne, domaće – ćelepinje.

Idealan doručak za sve one koji ne broje kalorije i ne misle na pritisak, a pekar Predrag Tomić kaže da je ova ideja nastala sasvim slučajno, ali da sada mnogi žele na ovaj način da omaste brk.

- Korona virus očigledno nije uticao na apetit naših sugrađana, komplet lepinja sa domaćim kajmakom, jajima i pretopom od svinjskog i jagnjećeg pečenja nije bila dovoljna, pa smo odlučili da u nju stavimo i pet ćevapa od čistog junećeg mesa. Prvo je to bilo probno, ali je prodaja odlično krenula, pa su sada „ćelepinje“ naš najtraženiji proizvod. Možda nastane još jedan brend Zapadne Srbije, ko zna - kaže za RINU Predrag kroz osmeh.

ćelepinja; foto RINA ćelepinja; foto RINA

Inače, mesto gde se danas prodaju ove zlatiborske komplet lepinje sa novopazarskim ćevapima, pre samo godinu dana bio je jedan od najpopularnijih noćnih klubova u Čačku. Vlasnik Danilo Paunović, usled epidemije korona virusa odlučio je da se prilagodi teškoj situcaiji i promeni delatnost.

- Bili smo poznati po noćnim žurkama i dobrom provodu, kada je sve stalo zbog korone bilo je jako teško. Nismo znali kako da nastavimo poslovanje, jer je bilo evidentno da provod preko vikenda dugo neće biti moguć. Odlučili smo da se baziramo na hranu, radili smo kućnu dostavu tokom vanrednog stanja i zadovoljni smo. Uspeli smo da opstanemo u ovom teškom vrmenu, na taj način. Ponosni smo što smo iako početnici u pravljenju hrane uspeli da napravimo „ćelepinje“ po kojima nas prepoznaju - rekao je Paunović.

ćelepinja; foto RINA ćelepinja; foto RINA

Iz Čačka poručuju da je ovaj novi specijalitet od domaćih sastojaka idealan kad odlučite da prekršite dijetu, jer tada ćete bar znati zašto ste to uradili.

Ako vas put ne vodi do Čačka, ali ni do Zlatibora gde se pravi najbolja komplet lepinja, recept možete da pogledate OVDE

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Vladimir

    8. maj 2021. | 13:47

    Stavite jos i burek unutra i sve umotajte janjećom maramicom, a odozgo stavite 4 sarme. Takvu porciju stavljate na tanjir po kojemu je poslagan pekarski krimpir sa teletinom ispod sača..... Nije vam mozda to slučajno palo na pamet?

    Podelite komentar

  • A1990

    8. maj 2021. | 14:09

    То у Пријепољу код маха у пекари истоји од кад себе. Код сат куле.

    Podelite komentar

  • Qm®

    8. maj 2021. | 13:44

    Kakav hit?! Ćelepinje?! Pa to je 'DESET U POLA', trista godina poznato u Bosni.😁

    Podelite komentar