Recept za tikvice punjene slaninicom i kačkavaljem: Lagan i ukusan ručak, gotov dok trepnete
Tikvice su prava blagodet proleća, jer ovo povrće pruža bezbroj mogućnosti za brz i ukusan, ali i zdrav ručak.
Pohovane, punjene mesom, pljeskavice od tikvica čest su izbor domaćica kada ne žele da gube mnogo vremena u kuhinji.
Međutim, ovakvu varijaciju na temu verovatno još niste probali. Recept je jednostavan i ne oduzima mnogo vremena, a tikvice su sočne i ukusne toliko da ćete ubrzo poželeti da ih ubrzo ponovo spremite kao obrok dana.
Sastojci:
- 4 tikvice
- malo soli
- malo maslinovog ulja
- 1 crvena paprika
- 1 paradajz
- 150 gr slaninice
- 150 gr sitnog sira
- 100 gr rendanog kačkavalja
- 3 jaja
- sveže seckani peršun
Priprema:
Tikvice operite, presecite na pola i kašičicom izdubite. Posolite ih, stavite u pleh i sipajte preko njih maslinovo ulje. Zapecite ih u rerni 10 minuta.
Dok su tikvice u rerni, iseckajte na kockice papriku, paradajz i slaninicu i sve pomešajte sa sitnim sirom i umućenim jajima. Izvadite tikvice iz rerne i napunite ih ovim filom.
Zatim ih vratite u rernu i pecite na 180 stepeni još 20 minuta. Pred kraj pospite rendanim kačkavaljem, vratite u rernu da se jelo zapeče još pet minuta. Pred serviranje pospite sveže seckanim peršunom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.