Jaja za doručak na italijanski način: Recept za šarenu kajganu sa paradajzom i paprikom

Jaje na oko, poširana jaja, kajgana, omlet... Pripremamo ih na mnogo načina, jer su jeftina, ukusna i dugo drže sitost.
Jaja su dobar izbor za doručak, posebno kada im dodate i povrće. U ovim vrelim letnjim danima lagana kajgana sa paprikom i paradajzom obezbediće vam dovoljno energije za rad, a neće opteretiti želudac.
Sastojci:
- kašika maslinovog ulja
- 50 ml paradajz soka
- 4 jaja
- 2 čena belog luka
- peršun
- pola glavice crnog luka
- 1 crvena paprika
- 1 ljuta papričica
- so, biber i začini po želji
Priprema:
Iseckajte na sitno beli i crni luk, papriku i ljutu papričicu. Zagrejte tiganj, pa sipajte maslinovo ulje, a onda stavite iseckano povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša.
Dodajte sok od paradajza i začine, uz stalno mešanje. Koristeći drvenu kašiku, napravite četiri rupe u pripremljenu smesu i razbijte u njih jaja, pa promešajte sve zajedno.
Poklopite tiganj i na laganoj vatri pržite jaja dok ne budu gotova.
Pospite peršunom i svežom ljutom papričicom.
Jelo poslužite toplo.
Prijatno!
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Slavujka grdna
Od danas više ne pravim prženiju, samo šarenu kajganu na italijanski način!
Podelite komentar
Zanimljivo
Umesto mlevenog staviti seckani paradajz i vise nije sarena italijanska kajgana nego sataras 😊
Podelite komentar