Sočna čokoladna crna pita sa višnjama: Recept za izdašan kolač koji košta samo 300 dinara
Ljubitelji čokoladnih kolača i torti znaju da je jedna od najboljih kombinacija u poslasticama upravo kombinacija čokolade i višnje. Voće "podiže" aromu i čini da kolač bude lagan i sočan, a čokolada mu daje onu neophodnu hedonističku notu.
Iako se kolači sa višnjama mogu praviti i onda kad ovom voću prođe sezona, domaćice tvrde da su poslastice sa višnjama najlepše kada je ovo voće tek ubrano i očišćeno od koštice.
Recept za kolač koji donosimo donekle podseća na brauni, ali je daleko ukusniji i sočniji.
Sastojci:
- 4 jaja
- 500 gr šećera
- 150 ml ulja
- 250 ml mleka
- 300 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakao praha
- 500 gr višanja očišćenih od koštice
- 100 gr margarina
Priprema:
Umutite 3 žumanca sa 300 grama šećera, pa dodajte 150 ml ulja, 250 ml mleka, 300 grama brašna, prašak za pecivo i kakao prah. Smesa bi trebalo da bude glatka.
U podmazan i brašnom posut pleh sipajte polovinu smese za biskvit, pa stavite u rernu da se zapeče toliko da se uhvati korica.
U međuvremenu umutite 3 belanca, dodajte im 100 grama šećera, pa umutite dok se ne napravi čvrst sneg. U taj sneg dodajte očišćene višnje i sve dobro promešajte kašikom.
Izvadite tepsiju iz rerne, premažite zapečeni biskvit belancima sa šećerom i višnjama, pa vratite u tepsiju da se fil od višanja malo zapeče. Potom izvadite tepsiju iz rerne, preko fila od višanja i belanaca sipajte ostatak smese za biskvit i pecite dok se kolač ne odvoji od ivica pleha. Ostavite da se ohladi.
U šerpicu sipajte 1 jaje, 100 gr šećera, 100 grama margarina i 100 grama čokolade, pa pustite da se sve istopi na tihoj vatri. Vrućom glazurom prelijte ohlađen kolač, pa ga ostavite da odstoji bar sat vremena pre služenja.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
mislim da je mnogo 500 gr secera,ovako deluje primamljivo.
Podelite komentar
Праведник
Мораћемо да сачекамо увозне вишње, јер се нашима за 25 кинти не исплати да их беру, а догодине ни стабала неће бити, зимус у вуруну. А и разумем људе, да се неко други богати на њиховој муци, ни ја не бих дао...
Podelite komentar