Fantastičan namaz od cvekle, pavlake i sira: Recept za kremasto zadovoljstvo ukusnije od paštete
U toplim danima mnogi imaju dilemu šta da pripreme za doručak, a na našim prostorima decenijama već omiljen prvi obrok je pecivo ili pašteta sa hlebom i jogurt.
Oni koji ne vole paštetu ili žele da se hrane zdravije radije biraju smuti od voća koji, nažalost, ne drži sitost duže od dva sata. U vreme kada nam je sveže sezonsko povrće na dohvat ruke, mnogi se sve češće opredeljuju za namaze u kombinaciji sa mlečnim proizvodima. Među njima je najpopularniji i, verujte nam na reč, najukusniji namaz od sveže cvekle sa pavlakom i sirom.
Pored toga što se priprema za svega 5 minuta, ovaj namaz je izuzetno zdrav i zasitan. Ako ga jedete uz integralni hleb, nećete ogladneti barem 4 do 5 sati.
Sastojci:
- dve sveže cvekle
- čaša pavlake (180 grama)
- 100 grama sira
- začini (po želji)
Priprema:
Operite cveklu pod mlazom hladne vode i po želji ljuštilicom za povrće skinite prvi sloj. Izrendajte cveklu, dodajte joj pavlaku i izmrvljen sir, pa sve dobro sjedinite.
Ukoliko želite, u namaz možete da dodate susam - nepržen ili prepečen, ili ako volite malo ljute tucane paprike, prstohvat mlevenog crnog bibera i pola kašičice kurkume...
Namaz je izuzetno ukusan i bez ikakvih dodataka, a izbor sira prepuštamo vama - ako volite blag ukus neka to bude mladi sir, a ako ste ljubitelj kaloričnije hrane izmrvite zlatarski ili sjenički sir.
Navedena količina dovoljna je za 8 parčića hleba.
Ovaj namaz možete da poslužite i kao prilog uz glavno jelo za ručak ili večeru.
Prijatno!
Video: Jesenja salata od cvekle i rena
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Тодорић
Може се додати и кашичица ренданог Рена,много је укусније
Podelite komentar