• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za neobične vekna sendviče: Prave se lako, a bogati su nadevom kome niko ne može da odoli

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lepši su od bilo kog klasičnog sendviča, a pošto su dekorativni mogu da se serviraju i kao predjelo za svečani ručak

  • 0
baget sendviči rolat Foto: Youtube/PrintScreen/Sekina Kuhinja

Recept za vekna sendviče razlikuje se skroz od onoga na šta se navikli kada se spomene mnogima omiljena hrana. Bogato punjeni nadevom od sira, šunke, kiselih krastavčića, jaja i šargarepe, ovi sendviči su zalogaj kome teško ko može da odoli.

Sastojci:

  • jedan baget hleb ili duži, a tanji hleb
  • 500 gr krem sira
  • 200 gr margarina ili maslaca
  • 200 gr kuvane  šunke
  • 2 kuvana jaja
  • 2 kisela krastavaca 
  • 1 barena šargarepa 
  • soli i bibera po ukusu

Priprema: 

Odrežite krajeve hleba i ostavite ih sa strane. Iz ostatka hleba pažljivo izvadite sredinu, tako da ne pocepate korice.

Isecajte na kockice šunku, krastavce, jaja i prethodno skuvanu šargarepu. Maslac ili margarin stavite na tihu vatru da se otopi. U dublju plastičnu posudu sipajte krem sir, pa mu dodajte iseckanu šunku, jaja, krastavce i šargarepu.  Posolite i pobiberite po ukusu, pa sve zajedno promešajte. U to dodajte rastopljen maslac ili margarin i promešajte da se lepo sjedini.

Nadevom bogato napunite veknu. Zavijte je u aluminijumsku foliju i stavite sat, dva u frižider da se stegne. Punjenu veknu secite na parčiće širine pola santimetra i servirajte. Ovako punjena vekna lepša je od svih sendviča, a može da posluži i kao predjelo za neku prazničnu gozbu.

Prijatno! 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti