
Verovatno da ne postoji noćni izlazak koji se dogodio u srpskoj Atini, a da nije završen odlaskom na čuveni indeks sendvič.
O slasnosti ovog sendviča se raspreda od njegovog nastajanja, a ima i onih kojima nije problem da iz bilo kog kraja Srbije odu u Novi Sad samo kako bi se počastili čuvenim indeksom.
Ovo je jedna od omiljenih vrsta brze hrane, a dobra vest je da ga možete pripremiti i u svojoj kuhinji. Odličan je izbor za zasitni doručak, a može se jesti i za večeru.
Sastojci:
- 4 bele kifle
- 150 gr šunke u listićima
- 1 čaša kisele pavlake
- 100 gr pečuraka
- 150 gr rendanog kačkavalja
- kečap, majonez po želji i ukusu
- zelena salata
- 6 kiselih krastavčića
- 2 sveža paradajza
* navedene količine su za četiri sendviča
Priprema:
Kifle isecite na polovine i izgrilujte na suvom tiganju, pa ih ostavite sa strane. Pečurke isecite na listiće, propržite kratko na jakoj vatri dok ne ispari sva voda i ostavite sa strane. Podelite ih na četiri dela, kako biste imali za svaku kiflu.
U isti tiganju u kome ste pržili pečurke, stavite nekoliko listova šunke (1/4 od navedene mere) da se griluju, preko toga stavite četvrtinu mere narendanog kačkavalja, pa pečurke i sve grilujte dok se kačkavalj ne istopi.
U međuvremenu u kiflu stavite pavlaku, majonez, kečap ili sos po svojoj želji, pa dodajte grilovanu šunku. Potom dodajte iseckane kisele krastavčiće, zelenu salatu i kolutove paradajza.
Zatvorite kiflu i uživajte!
Prijatno!
Video: Ovo je sendvič za svinj... Nećemo nikoga da vređamo mada bi ga neki od nas smazali
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Zoki
Kazite slobodno najjaci index Maja kod sajma!
Podelite komentar
Bg 011
E bas cu pojesto kiflu sa pavlakom i salamom buahahaha....Nista bez pljeskavice i cevapcica ili vruca lepinja sa kajmakom pecenicom i prilozima.
Podelite komentar