Pamuk lepinjice, meke kao duša: Recept za pecivo koje se brzo pravi, a što duže stoji to je lepše

 
 
 ≫ 
  • 0
Foto: Printskrin Youtube/RezepteVonMaria

Povratak dece u školu iziskuje od roditelja da im svakog dana pripreme obrok koji će pojesti za užinu.

Umesto kupovnih pica i grickalica iz kesice, neka vaš izbor budu pamuk lepinjice od testa koje možete nadevati slatkim ili slanim namazima, dodati im šunku i povrće i obradovati dete ukusnim obrokom koji miriše na maminu kuhinju.

Sastojci:

  • 700 gr brašna
  • 2 ravne kafene kašičice soli
  • 2 supene kašike šećera
  • 400 ml tople vode
  • 10 gr suvog kvasca
  • 4 supene kašike ulja
  • 1 jaje

Priprema:

U posudu sipajte brašno, dodajte so, šećer, toplu vodu, suvi kvasac i ulje, pa sve dobro izmeštajte. Kad vidite da je testo kompaktno, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu i mesite pet minuta.

Potom ga podelite na dva dela, pa jedan deo stavite u kesu i odložite u frižider, a drugi deo još jednom premesite i isecite ga na osam delova. Svaki deo testa blago razvucite prstima, pa ga umotajte kao rolnicu, a onda ga umotajte s druge strane kao lepinju.

Tepsiju obložite pek papirom, obavezno ga pospite sa malo brašna, pa poređajte lepinje, prekrijte ih krpom i ostavite da odstoje 30 minuta.

Zasecite ih nožem po površini, premažite umućenim jajetom kako bi imale lepu boju i stavite u rernu. Ispod rešetke na kojoj se nalazi tepsija stavite vatrostalnu posudu u koju ćete sipati vodu. Pecite lepinjice na 200 stepeni 25 minuta.

Drugu polovinu testa možete da ispečete u toku nedelje - važno je samo da stoji u frižideru pre nego što odlučite da od njega formirate lepinjice i ispečete ih.

Prijatno!

Video: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti