Domaći namaz od pečenih paprika, ukusniji od ajvara: Recept koji uspeva i početnicima u kuhinji

Ukoliko volite pečene paprike, a nemate vremena da pripremite domaći ajvar, ovaj namaz može da mu bude dostojna zamena. Pored toga što se brzo priprema i nije skup, mogu da ga naprave i apsolutni početnici u kuhinji.
Sastojci:
- 3 mesnate crvene paprike
- 50 grama leblebije
- 2 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 gr putera
- kašika seckanog lista peršuna
- prstohvat bibera
- prstohvat soli
- kafena kašičica mlevene slatke paprike
Priprema:
Sveže paprike dobro operite, pa ih ispecite na plotni. Ubacite ih u običnu kesu i ostavite da odstoje desetak minuta da biste ih lakše oljuštili.
Leblebiju skuvajte u vodi, procedite i ubacite u blender. Dodajte pečenu papriku i sve dobro izmiksajte. U dobijen namaz dodajte iseckan beli luk, maslinovo ulje, puter, peršun, biber, so i mlevenu slatku papriku, pa još malo izradite u blenderu.
Služite uz svež ili prepečen hleb.
Prijatno!
Video: Tijana Dapčević sa tatom i Putinom pravi ajvar!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.