Recept za ukusnu paradajz čorbu sa pirinčem: Zaseniće sve koje ste do sad probali
Složićete se da nijedan ručak nije kompletan sve dok ne pojedete nešto "na kašiku". Hladno vreme podrazumeva tople supice i čorbe koje nas greju i podsećaju na bakinu kuhinju.
Paradajz čorba je staro ali vrlo ukusno jelo, za koje vam ne treba mnogo novca, a vaši ukućani će je sigurno obožavati. Bez obzira da li je pripremate od svežeg povrća ili od soka koji ste pripremili za zimnicu, čorba od paradajza je jednako ukusna.
Sastojci:
- 500 gr svežeg paradajza
- glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 100 gr pirinča
- 1 kašika brašna
- so, biber
- 1 kašičica šećera
- kašičica mlevene paprike
- peršun
- ulje
- začini po želji
Priprema:
Paradajz zasecite i stavite na kratko u ključalu vodu. Zatim ga stavite u hladnu vodu i oljuštite, pa isecite na kockice. Luk očistite i isecite sitno.
U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagreje prvo stavite luk da se dinsta, a onda dodajte kašiku brašna, paradajz i šećer.
Mešajte dok se sve ne sjedini.
Paradajz nalijte vodom da ogrezne, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka sve dok paradajz ne omekša.
Po potrebi dodajte još malo vode.
Posle 15 minuta kuvanja, dodajte pirinač, začine i usitnjen beli luk, pa ostavite da se krčka dok se pirinač ne skuva.
Čorbu služite toplu uz svež hleb.
Prijatno!
Video: Evo kako da od nezrelog paradajza napravite fenomenalnu večeru: Prosto jelo sa mrvom luksuza
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.