Recept za ukusnu paradajz čorbu sa pirinčem: Zaseniće sve koje ste do sad probali

 
 
 ≫ 
  • 0
Paradajz čorba Foto: Shutterstock

Složićete se da nijedan ručak nije kompletan sve dok ne pojedete nešto "na kašiku". Hladno vreme podrazumeva tople supice i čorbe koje nas greju i podsećaju na bakinu kuhinju. 

Paradajz čorba je staro ali vrlo ukusno jelo, za koje vam ne treba mnogo novca, a vaši ukućani će je sigurno obožavati. Bez obzira da li je pripremate od svežeg povrća ili od soka koji ste pripremili za zimnicu, čorba od paradajza je jednako ukusna.

Sastojci:

  • 500 gr svežeg paradajza
  • glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 100 gr pirinča
  • 1 kašika brašna
  • so, biber
  • 1 kašičica šećera
  • kašičica mlevene paprike
  • peršun
  • ulje
  • začini po želji

Priprema: 

Paradajz zasecite i stavite na kratko u ključalu vodu. Zatim ga stavite u hladnu vodu i oljuštite, pa isecite na kockice. Luk očistite i isecite sitno.

U šerpu sipajte malo ulja, a kada se zagreje prvo stavite luk da se dinsta, a onda dodajte kašiku brašna, paradajz i šećer. 

Mešajte dok se sve ne sjedini.

Paradajz nalijte vodom da ogrezne, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka sve dok paradajz ne omekša.

Po potrebi dodajte još malo vode.

Posle 15 minuta kuvanja, dodajte pirinač, začine i usitnjen beli luk, pa ostavite da se krčka dok se pirinač ne skuva.

Čorbu služite toplu uz svež hleb.

Prijatno!

Video: Evo kako da od nezrelog paradajza napravite fenomenalnu večeru: Prosto jelo sa mrvom luksuza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti