
Da li postoji nešto ukusnije od slasnih domaćih kifli? Nekada su deca čekala u redu za pekaru, jer se znalo tačno vreme kada stižu vruće kifle. Miris ovog peciva budu nostalgiju, i sigurni smo da ćete ovaj recept spremiti još mnogo puta.
Domaćice će obožavati činjenicu da su savršene i hladne i tople, a mekane će biti i sutradan, pod uslovom da ih ne pojedete.
Ako tražite način kako da obradujete svoje ukućane, na pravom ste mestu.
Sastojci:
- 750 gr brašna
- 520 ml mleka
- 30 gr svežeg kvasca
- 1,5 kašika šećera
- 1 kašilka soli
- 1 jaje
- susam za posipanje
Priprema:
U posudu stavite brašno, pa dodajte šećer, so, kvasac i toplo mleko. Ostavite 5 minuta da se kvasac aktivira. Mesite sve dok se sastojci ne sjedine i testo ne počne da se odvaja od zidova posude.
Posudu prekrijte krpom i ostavite 15 minuta, da testo odmori.
Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite testo i premesite ga. Testo vratite u posudu, prekrijte ga i ostavite na sobnoj temperaturi 45 minuta.
Kada je testo nadošlo, stavite ga na radnu površinu i podelite ga, a svaku polovinu na 7 jednakih delova.
Od svakog dela napravite lopticu, pa ostavite testo da nadolazi još 15 minuta.
Svaku lopticu razvucite oklagijom, pa savijte u kiflu.
Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, pa slažite kifle.
U posudi umutite jaje, pa premažite kifle i obilno ih pospite susamom.
Pecite ih na 200 stepeni oko 20 minuta, pa poslužite.
Prijatno!
Video: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans
(Telegaf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Džipsi Kings oduševio ljubitelje latino zvuka
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
534
Kad su toliko dobre kako znate kakve su sutradan?
Podelite komentar