Da li postoji nešto ukusnije od slasnih domaćih kifli? Nekada su deca čekala u redu za pekaru, jer se znalo tačno vreme kada stižu vruće kifle. Miris ovog peciva budu nostalgiju, i sigurni smo da ćete ovaj recept spremiti još mnogo puta.
Domaćice će obožavati činjenicu da su savršene i hladne i tople, a mekane će biti i sutradan, pod uslovom da ih ne pojedete.
Ako tražite način kako da obradujete svoje ukućane, na pravom ste mestu.
Sastojci:
- 750 gr brašna
- 520 ml mleka
- 30 gr svežeg kvasca
- 1,5 kašika šećera
- 1 kašilka soli
- 1 jaje
- susam za posipanje
Priprema:
U posudu stavite brašno, pa dodajte šećer, so, kvasac i toplo mleko. Ostavite 5 minuta da se kvasac aktivira. Mesite sve dok se sastojci ne sjedine i testo ne počne da se odvaja od zidova posude.
Posudu prekrijte krpom i ostavite 15 minuta, da testo odmori.
Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite testo i premesite ga. Testo vratite u posudu, prekrijte ga i ostavite na sobnoj temperaturi 45 minuta.
Kada je testo nadošlo, stavite ga na radnu površinu i podelite ga, a svaku polovinu na 7 jednakih delova.
Od svakog dela napravite lopticu, pa ostavite testo da nadolazi još 15 minuta.
Svaku lopticu razvucite oklagijom, pa savijte u kiflu.
Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, pa slažite kifle.
U posudi umutite jaje, pa premažite kifle i obilno ih pospite susamom.
Pecite ih na 200 stepeni oko 20 minuta, pa poslužite.
Prijatno!
Video: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans
(Telegaf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
534
Kad su toliko dobre kako znate kakve su sutradan?
Podelite komentar