Recept za domaće kifle kao iz pekare: Meke kao duša, a ukusne i sutradan

   ≫ 
  • 2
pekarska kifla kifle pekarske susam Foto: Shutterstock

Da li postoji nešto ukusnije od slasnih domaćih kifli? Nekada su deca čekala u redu za pekaru, jer se znalo tačno vreme kada stižu vruće kifle. Miris ovog peciva budu nostalgiju, i sigurni smo da ćete ovaj recept spremiti još mnogo puta.

Domaćice će obožavati činjenicu da su savršene i hladne i tople, a mekane će biti i sutradan, pod uslovom da ih ne pojedete.

Ako tražite način kako da obradujete svoje ukućane, na pravom ste mestu.

Sastojci:

  • 750 gr brašna
  • 520 ml mleka
  • 30 gr svežeg kvasca
  • 1,5 kašika šećera
  • 1 kašilka soli
  • 1 jaje
  • susam za posipanje

Priprema: 

U posudu stavite brašno, pa dodajte šećer, so, kvasac i toplo mleko. Ostavite 5 minuta da se kvasac aktivira. Mesite sve dok se sastojci ne sjedine i testo ne počne da se odvaja od zidova posude.

Posudu prekrijte krpom i ostavite 15 minuta, da testo odmori.

Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite testo i premesite ga. Testo vratite u posudu, prekrijte ga i ostavite na sobnoj temperaturi 45 minuta.

Kada je testo nadošlo, stavite ga na radnu površinu i podelite ga, a svaku polovinu na 7 jednakih delova.

Od svakog dela napravite lopticu, pa ostavite testo da nadolazi još 15 minuta.

Svaku lopticu razvucite oklagijom, pa savijte  u kiflu.

Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, pa slažite kifle.

U posudi umutite jaje, pa premažite kifle i obilno ih pospite susamom.  

Pecite ih na 200 stepeni oko 20 minuta, pa poslužite.

Prijatno!

Video: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • 534

    2. oktobar 2021. | 08:06

    Kad su toliko dobre kako znate kakve su sutradan?

    Podelite komentar