![ćufte u paradajz sosu ćufte u paradajz sosu](https://xdn.tf.rs/2021/08/01/shutterstock337451099-460x0.jpg)
Svaka domaćica voli da spremi ručak koji će svi za stolom da hvale. Međutim, često se dešava da i pored mnogo volje, manjka inspiracije. Jedno od jela koje nikada ne može da dosadi i koje će zadovoljiti i nepca onih najzahtevniji su ćufte.
Ćutfe se mogu pripremati u različitim sosevima, a one u paradajz sosu su postale sinonim za jelo domaće kuhinje koje greje i dušu i telo.
Njihova priprema je veoma jednostavna, a ako pratite ovaj recept, dobar rezultat sigurno neće izostati.
Sastojci za ćufte:
- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike svežeg peršuna
- 1 jaje
- so, biber, začini po ukusu
Sastojci za sos:
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 500 ml soka od paradajza
- 500 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Peršun, crni i beli luk iseckajte sitno i stavite u dublju posudu. Dodajte mleveno meso, jaje i začine, pa sve dobro umesite.
Rukama oblikujte ćufte i poređajte ih na tanjir, pa ih stavite u frižider.
Zagrejte tiganj i sipajte ulje, zatim dodajte brašno i pržite ga dok ne porumeni, a onda dodajte paradajz sok.
Postepeno, na srednjoj temperaturi i uz mešanje sipajte vodu, pa dodajte začine po ukusu i šećer. Šećerom regulišete kiselost paradajza, pa ga nemojte preskočiti.
Kada sos proključa, jednu po jednu kuglicu mesa spustite u tiganj.
Smanjite temperaturu i ostavite sos i ćufte da se krčkaju na tihoj vatri oko 40 minuta.
Gotove ćufte u paradajz sosu poslužite uz pire krompir ili omiljenu testeninu.
Prijatno!
Video: Ražnjici od ćuftica i testa
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
duška68
U faširano meso ide crni luk, u ćufte ne, meso, jaje, so, biber i tucana ili sl paprika, malo prezle i malo vode. Zamesiš, przić i sos po mogućstvu od domaćg paradajza.
Podelite komentar
Jedna baka
U ćuftete ne ide crni luk. Kad se naprave uvaljaju se u brašno i ostave u frižider. Posle se proprže ma masnoći sa svih strana, ako treba doda se još malo brašna, nalijte sa malo vode, prokuva i doda paradajz. Kuvati.
Podelite komentar