Pržene lepinje od nekoliko sastojaka: Hrskavo i tanano testo bez kvasca

   ≫ 
  • 0
Pržene lepinje Foto: Shutterstock

Mekike, mekice, uštipci, langoš..., verzije su prženog testa koje se u Srbiji jede gotovo svakodnevno. Ipak, sva ova peciva zahtevaju određeno vreme pripreme i čekanja da kvasac, koji je obavezan sastojak, proradi.

Sada vam donosimo recept za lepinjice koje neodoljivo podsećaju na mekike, a prave se od samo dva osnovna sastojka, malo šećera i malo soli. Sve što vam je potrebno verovatno već imate u kući.

Sastojci: 

  • 350 gr brašna
  • 200 ml gazirane vode
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • ulje za prženje

Priprema: 

U brašno stavite so i šećer, pa sve dobro izmešajte. Dodajte kiselu vodu i zamesite glatko testo koje se odvaja od posude.

Testo podelite na jednake delove, pa ih premesite u loptice (trebalo bi da ih bude sedam). Svaku lopticu oklagijom razvaljajte što tanje.

U veliki tiganj sipajte ulje, pa ga dobro zagrejte i pržite lepinjice po par minuta sa obe strane.

Stavite ih na papirni ubrus kako bi upio višak ulja, pa ih poslužite.

Prijatno!

Video: Preukusno: Smesu za ćevape urolao je oko limenke piva i bacio na roštilj!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti