• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pržene lepinje od nekoliko sastojaka: Hrskavo i tanano testo bez kvasca

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve što vam je potrebno verovatno već imate u kući

  • 0
Pržene lepinje Foto: Shutterstock

Mekike, mekice, uštipci, langoš..., verzije su prženog testa koje se u Srbiji jede gotovo svakodnevno. Ipak, sva ova peciva zahtevaju određeno vreme pripreme i čekanja da kvasac, koji je obavezan sastojak, proradi.

Sada vam donosimo recept za lepinjice koje neodoljivo podsećaju na mekike, a prave se od samo dva osnovna sastojka, malo šećera i malo soli. Sve što vam je potrebno verovatno već imate u kući.

Sastojci: 

  • 350 gr brašna
  • 200 ml gazirane vode
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • ulje za prženje

Priprema: 

U brašno stavite so i šećer, pa sve dobro izmešajte. Dodajte kiselu vodu i zamesite glatko testo koje se odvaja od posude.

Testo podelite na jednake delove, pa ih premesite u loptice (trebalo bi da ih bude sedam). Svaku lopticu oklagijom razvaljajte što tanje.

U veliki tiganj sipajte ulje, pa ga dobro zagrejte i pržite lepinjice po par minuta sa obe strane.

Stavite ih na papirni ubrus kako bi upio višak ulja, pa ih poslužite.

Prijatno!

Video: Preukusno: Smesu za ćevape urolao je oko limenke piva i bacio na roštilj!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti