Recept za štapiće sa maslinama: Hrskav i mirisan zalogaj koji će obradovati vaša nepca
Ukoliko vam je ponestalo inspiracije za zdrav i ukusan doručak, recept koji je pred vama potpuno je nešto novo i drugačije. Pecivo sa maslinama i parmezanom, osim što je ukusno, hrskavo je i prava je radost za svačija nepca.
Sastojci:
- 10 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- oko 600 gr brašna
- 1 kašičica soli
- 350 ml tople vode
- 1 kašika maslinovog ulja
- 100 g maslina
- 50 g parmezana
Za premazivanje:
• 1 jaje
• susam, semenke lana
Priprema:
Masline naseckajte na kockice. U posudu u kojoj ćete mesiti testo, sipajte toplu vodu, šećer, kvasac, so i ulje.
Postepeno dodajte brašno, sve dok ne dobijete testo koje se ne lepi za prste. Testo stavite na pobrašnjenu podlogu i mesite dok ne postane elastično, pa formirajte kuglu.
Premažite tankim slojem ulja posudu i vratite testo.
Pokrijte krpom i ostavite na toplo mesto, da se testo ne udvostruči. Nakon toga, još jednom ga lagano premesite, ali baš lagano i ostavite da se još jednom podigne.
Rernu zagrejte na 200° C, pa pleh obložite papirom za pečenje.
Testo lagano istresite na pobrašnjenu podlogu, oklagijom razvucite u oblik pravougaonika. Po donjoj polovini testa, pospite seckane masline i parmezan.
Preklopite gornjom polovinom. Isecite ga na trake oko 1 cm širine. Uvrćite ih oko ose držeći za krajeve i ređajte na pleh, sa blagim razmakom između.
Umutite jaje i premažite štapiće, pa ih pospite susamom i semenom lana. Pecite ih na 200 stepeni 15 do 20 minuta dok lepo ne porumene.
Prijatno!
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.