• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posnu picu sa povrćem: Kombinacija ovih ukusa je pravi raj za nepca

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Složićete se da nema ništa lepše od mirisnog i ukusnog testa

  • 1
vegan pica Foto: Shutterstock

Da li je neko za parče pice? Pitanje na koje retko dobijemo "ne" kao odgovor. Pica je mnogima omiljeni način da započnu dan, jer, složićete se da nema ništa lepše od mirisnog, hrskavog testa koje obiluje različitim nadevima. 

Sastojci koji se stavljaju na testo pice većinom su mrsni, ali pomoću ovog recepta svoje omiljeno jelo moći ćete da spremate i u toku posta.

Pica može biti i te kako ukusna i ako se sprema na nešto drugačiji način.

Sastojci za testo: 

  • 500 gr brašna
  • 300 ml vode
  • 80 ml ulja
  • 1/2 kockice svežeg kvasca
  • kašičica soli
  • kašičica šećera

Sastojci za nadev: 

  • 4 kašike kečapa
  • 4 kašike ajvara
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 200 gr šampinjona
  • šaka svežeg spanaća
  • origano
  • beli luk u prahu 

Priprema:

Zagrejte vodu tako da bude mlaka, dodajte kvasac i šećer, pa ostavite da se kvasac aktivira.

U vanglicu sipajte brašno, so, dodajte ulje i sa pripremljenim kvascem zamesite testo koje se odvaja od zidova posude. 

Ostavite testo da naraste.

Paprike isecite na tračice, a šampinjone na listiće.

Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite testo i razvucite ga oklagijom.

Pleh podmažite uljem, pa spusite testo u njega.

Pomešajte kečap i ajvar, pa premažite testo sve do ivica.

Odozgo stavite paprike i šampinjone, pa sve pospite origanom i belim lukom u prahu.

Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite picu na 200 stepeni dok ne porumeni.

Kada je gotova, izvadite je iz pleha ukrasite listićima spanaća i isecite na trougliće.

Prijatno!

Video: Sir od indijskog oraha, posno zadovoljstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • ko zna zna

    17. decembar 2021. | 08:03

    moze i veganski sir

    Podelite komentar