Recept za šumadijske pohovane paprike punjene kajmakom: Jelo kome se teško odoleva

   ≫ 
  • 0
Pohovane paprike sa sirom Foto: Shutterstock

Pohovane paprike su već svima znano jelo na našim prostorima, ali ove koje se prave u Šumadiji pravi su specijalitet tog kraja. Današnje domaćice su u odnosu na ranije malo modifikovale recept, pa parike napunjene kajmakom na kraju valjaju i u prezlu dok su ih ranije pohovale samo u brašnu i jajima.

Ove koje se danas u Šumadiji služe su neodoljive, a ako se za neki obrok može reći da je carski zalogaj, onda su to definitivno ovako spremljene paprike punjene kajmakom.

Sastojci: 

  • 8 pečenih oljuštenih crvenih paprika 
  • 8 kašika kajmaka 
  • 3 jaja 
  • 100 gr brašna 
  • 100 gr prezle 
  • ulje za prženje 
  • malo susama
  • limun
  • majonez
  • malo soli

Priprema: 

Oljuštene paprike posušite, pa posolite malo sa spoljne strane. U svaku stavite po kašiku kajmaka - jednako će biti ukusne bilo da ih punite mladim ili "zrelijim" kajmakom.

Zagrejte ulje, pa smanjite temperaturu ringle, jer za prženje ne treba jaka temperatura. Uvaljajte paprike u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle, pa ih spustite u zagrejano ulje i pržite sa obe strane dok ne dobiju lepu, zlatno-žutu boju.

Kada su gotove, izvadite ih na papirni ubrus i ostavite da se ocede od viška ulja.

Prepecite malo susama. Paprike servirajte, a kada ih presečete na pola pospite ih pečenim susamom. Uz njih servirajte kriške limuna i majonez, a biće još ukusnije ako umesto majoneza poslužite tartar sos. 

Prijatno!

Video: Bećarac ili sataraš? Ubacite malo kozijeg sira, rešite dilemu i napravite fuziju ukusa u tanjiru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti