
Činjenica je da su naše bake i mame bile prave majstorice u kuhinji, koje su od svakodnevnih i pristupačnih sastojaka smišljale i pravile toliko različitih slatkih i slanih jela.
Takođe, iako su danas dostupne poslastice i iz drugih krajeva sveta, uvek se vraćamo onim starim, koje smo jeli još kao deca. Upravo takvi jednostavni i pristupačni, recepti poput koha su na ovom podneblju omiljeni.
Ovo je sočna poslastica, brzo i lako se pravi, a želju za slatkim će utoliti velikom broju ljudi.
Sastojci:
- 8 jaja
- 14 kašika šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 9 kašika pšeničnog griza
- 1 litar mleka
- 2 kesice vanilin šećera
- kašičica ulja
- kašika brašna
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca dobro umutite sa šest kašika šećera i dve kesice vanilin šećera.
Dodajte žumanca i griz, pa žicom ili špatulom sve pažljivo sjedinite, vodeći računa da smesa ostane vazdušasta.
Kašičicom ulja podmažite pleh i pospite ravnomerno kašikom brašna, a višak istresite.
Smesu pažljivo rasporedite po plehu i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Mleko stavite da se kuva, dodajte osam kašika šećera i kašiku ekstrakta vanile. Začekajte da provri i da se sav šećer otopi, pa ga sklonite i zalijte vruću koru.
Zaliveni koh bi trebalo da pliva u mleku, a kako bi bolje upio, izbockajte ga viljuškom ili čačkalicom.
Ostavite koh da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga dobro ohladite u frižideru i poslužite.
Prijatno!
Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tamara
Sad je to poslastica Tre leće, dodali malo karamel preliva odozgo i kao mih mleka za prelivanje i eto poslastice za kojom svi lude. Naše bake ga pravile od domaćih sastojaka umešenih s ljubavlju, ali mu ime nije tako fensi 😘
Podelite komentar