Činjenica je da su naše bake i mame bile prave majstorice u kuhinji, koje su od svakodnevnih i pristupačnih sastojaka smišljale i pravile toliko različitih slatkih i slanih jela.
Takođe, iako su danas dostupne poslastice i iz drugih krajeva sveta, uvek se vraćamo onim starim, koje smo jeli još kao deca. Upravo takvi jednostavni i pristupačni, recepti poput koha su na ovom podneblju omiljeni.
Ovo je sočna poslastica, brzo i lako se pravi, a želju za slatkim će utoliti velikom broju ljudi.
Sastojci:
- 8 jaja
- 14 kašika šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 9 kašika pšeničnog griza
- 1 litar mleka
- 2 kesice vanilin šećera
- kašičica ulja
- kašika brašna
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca, pa belanca dobro umutite sa šest kašika šećera i dve kesice vanilin šećera.
Dodajte žumanca i griz, pa žicom ili špatulom sve pažljivo sjedinite, vodeći računa da smesa ostane vazdušasta.
Kašičicom ulja podmažite pleh i pospite ravnomerno kašikom brašna, a višak istresite.
Smesu pažljivo rasporedite po plehu i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Mleko stavite da se kuva, dodajte osam kašika šećera i kašiku ekstrakta vanile. Začekajte da provri i da se sav šećer otopi, pa ga sklonite i zalijte vruću koru.
Zaliveni koh bi trebalo da pliva u mleku, a kako bi bolje upio, izbockajte ga viljuškom ili čačkalicom.
Ostavite koh da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda ga dobro ohladite u frižideru i poslužite.
Prijatno!
Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tamara
Sad je to poslastica Tre leće, dodali malo karamel preliva odozgo i kao mih mleka za prelivanje i eto poslastice za kojom svi lude. Naše bake ga pravile od domaćih sastojaka umešenih s ljubavlju, ali mu ime nije tako fensi 😘
Podelite komentar