Recept za kačamak na malo drugačiji način: Zdrav i zasitan doručak za celu porodicu
Kačamak je tradicionalno jelo sa naših prostora, a nekada je važio sa "sirotinjsku hranu". Međutim, kačamak je danas rado viđen gost na trpezi, jer se brzo sprema, veoma je zdrav i ukusan.
Recept za ovo jelo je vrlo jednostavan i pre svega ekonomičan, a tradicionalni način pripreme je promenjem samo sa jednom namirnicom - maslacem.
Maslac kačamaku daje posebnu notu i verujemo da će vam se kombinacija ukusa veoma dopasti.
Sastojci:
- 4 šolje vode
- 1 kašičica soli
- 1 šolja žutog kukuruznog brašna
- 3 kašike maslaca
Priprema:
U šerpu stavite vodu i dodajte so, pa ostavite vodu da proključa.
Kada voda proključa, polako, sve vreme mešajući, sipajte kukuruzno brašno.
Smanjite temperaturu i sve vreme mešajte dok voda ne ispari, a brašno se dovoljno ne zgusne.
Šerpu sklonite s vruće ringle, pa dodajte maslac i sve dobro promešajte.
Kačamak služite topao sa mladim sirom ili kiselim mlekom.
Prijatno!
Video: Recept koji ćete obožavati: I od jaja može da se napravi pravi specijalitet
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Goca
U vodu stavite kasiku cia semena kako bi vam se creva dodatno ocistila,i kacamak bude jos zdraviji i korisniji
Podelite komentar