Recept za čokoladni rolat koji se ne peče: Kombinacija kafe i kikiriki putera obradovaće vaša nepca
Ukoliko nemate vremena da spremate kolače za čiju pripremu su neophodni sati stajanja u kuhinji, onda je ovaj recept idealan za vas.
Priprema vam neće oduzeti više od 20 minuta, a kombinacija ukusa će vas oboriti s nogu.
Ovaj rolat prepun ukusnog i kremastog fila, oduševiće sve ljubitelje čokoladnih poslastica.
Sastojci za koru:
- 350 gr mlevenog keksa
- 80 gr putera
- 200 ml mleka
- 3 kašike kafe
- 100 gr mlečne čokolade
Sastojci za fil:
- 3 kašike čokoladnog krema
- 200 gr kikiriki putera
- 4 kašike šećera
- 50 gr kokosovog brašna
Priprema:
U blender stavite keks i meljite ga dok ne postane brašnast. U šerpu stavite maslac, mleko, čokoladu i kafu, pa kuvajte na tihoj vatri sve vreme mešajući.
Kada se maslac i čokolada otope, šerpu sklonite sa vatre, a onda dodajte mleveni keks i sve fino promešajte.
Smesu ostavite da se ohladi, a onda je umesite.
Na papir za pečenje prebacite smesu i razvucite je oklagijom u pravougaonik.
Koru premažite čokoladnim kremom, a u posudi pomešajte kikiriki puter, šećer i kokosovo brašno.
Dobijenu smesu nanesite preko krema.
Koru urolajte zajedno sa papirom za pečenje i ostavite u frižideru najmanje 2 sata.
Ohlađeni rolat secite na kriške željene veličine.
Prijatno!
Video: Čoko kolač koji se topi u ustima: Savršenstvo zalogaja
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.