Recept za čokoladni rolat koji se ne peče: Kombinacija kafe i kikiriki putera obradovaće vaša nepca

   ≫ 
  • 0

Ukoliko nemate vremena da spremate kolače za čiju pripremu su neophodni sati stajanja u kuhinji, onda je ovaj recept idealan za vas.

Priprema vam neće oduzeti više od 20 minuta, a kombinacija ukusa će vas oboriti s nogu.

Ovaj rolat prepun ukusnog i kremastog fila, oduševiće sve ljubitelje čokoladnih poslastica.

Sastojci za koru:

  • 350 gr mlevenog keksa
  • 80 gr putera
  • 200 ml mleka
  • 3 kašike kafe
  • 100 gr mlečne čokolade

Sastojci za fil:

  • 3 kašike čokoladnog krema
  • 200 gr kikiriki putera
  • 4 kašike šećera
  • 50 gr kokosovog brašna

Priprema:

U blender stavite keks i meljite ga dok ne postane brašnast. U šerpu stavite maslac, mleko, čokoladu i kafu, pa kuvajte na tihoj vatri sve vreme mešajući.

Kada se maslac i čokolada otope, šerpu sklonite sa vatre, a onda dodajte mleveni keks i sve fino promešajte.

Smesu ostavite da se ohladi, a onda je umesite.

Na papir za pečenje prebacite smesu i razvucite je oklagijom u pravougaonik.

Koru premažite čokoladnim kremom, a u posudi pomešajte kikiriki puter, šećer i kokosovo brašno.

Dobijenu smesu nanesite preko krema.

Koru urolajte zajedno sa papirom za pečenje i ostavite u frižideru najmanje 2 sata.

Ohlađeni rolat secite na kriške željene veličine.

Prijatno!

Video: Čoko kolač koji se topi u ustima: Savršenstvo zalogaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti