• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za veknice kakve do sada niste pravili: Način pipreme je potpuno drugačiji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od belog hleba se očekuje da bude spolja hrskav, a unutra mekan, a u današnje vreme i da se brzo priprema, ali da ni ukusa ne manjka

  • 0
Hleb, vekna, kifla, baget Foto: Shutterstock

Na našem podneblju hleb se konzumira uz svaki obrok, pa je recepata za ovu osnovnu namirnicu zaista mnogo.

Od belog hleba se očekuje da bude spolja hrskav, a unutra mekan, a u današnje vreme i da se brzo priprema, ali ni da ukusa ne manjka.

Ovo je neobičan recept za koji nije potrebno da testo nadolazi, a hrskavu koricu mu obezbeđuje kratko kuvanje u mleku, pre samog pečenja.

Sastojci: 

  • 500 gr brašna
  • 1 kesica kvasca
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 50 ml ulja
  • 125 ml vode
  • 25 gr putera
  • 500 ml mleka za kuvanje

Priprema: 

U toploj vodi razmutite kvasac i kašičicu šećera, pa ostavite kratko da se kvasac aktivira.

Dodajte potom otopljen puter, ulje, so, jaje, sve sjedinite, pa postepeno dodajte brašno i umesite meko i glatko testo.

Testo odmah podelite na jednake loptice, pa ih razvijte oklagijom i urolajte u veknu.

Mleko zagrejte do vrenja, pa svaku veknicu spuštajte na par sekundi i potom vadite na pleh obložen pek-papirom.

Oštrim nožem napravite kratke rezove po svakoj vekni i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Ispečene veknice pokrijte čistom krpom i ostavite da se malo ohlade, pa isecite na parčiće željene veličine i poslužite.

Mogu se jesti samostalno, ali i uz slatke i slane dodatke.

Prijatno!

Video: Uznemirujući video za sve one koji su na dijeti ili su prosto gladni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti