Recept za veknice kakve do sada niste pravili: Način pipreme je potpuno drugačiji

Na našem podneblju hleb se konzumira uz svaki obrok, pa je recepata za ovu osnovnu namirnicu zaista mnogo.
Od belog hleba se očekuje da bude spolja hrskav, a unutra mekan, a u današnje vreme i da se brzo priprema, ali ni da ukusa ne manjka.
Ovo je neobičan recept za koji nije potrebno da testo nadolazi, a hrskavu koricu mu obezbeđuje kratko kuvanje u mleku, pre samog pečenja.
Sastojci:
- 500 gr brašna
- 1 kesica kvasca
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 50 ml ulja
- 125 ml vode
- 25 gr putera
- 500 ml mleka za kuvanje
Priprema:
U toploj vodi razmutite kvasac i kašičicu šećera, pa ostavite kratko da se kvasac aktivira.
Dodajte potom otopljen puter, ulje, so, jaje, sve sjedinite, pa postepeno dodajte brašno i umesite meko i glatko testo.
Testo odmah podelite na jednake loptice, pa ih razvijte oklagijom i urolajte u veknu.
Mleko zagrejte do vrenja, pa svaku veknicu spuštajte na par sekundi i potom vadite na pleh obložen pek-papirom.
Oštrim nožem napravite kratke rezove po svakoj vekni i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ispečene veknice pokrijte čistom krpom i ostavite da se malo ohlade, pa isecite na parčiće željene veličine i poslužite.
Mogu se jesti samostalno, ali i uz slatke i slane dodatke.
Prijatno!
Video: Uznemirujući video za sve one koji su na dijeti ili su prosto gladni
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.