Srpska proja kojoj niko ne može da odoli: Recept koji se prenosi s kolena na koleno

Proja je jelo na kom su odrasle generacije na ovim prostorima. Svaka domaćica ima svoj recept za pripremu, a mi vam donosimo onaj koji je najčešće korišćen poslednjih decenija.
Ukoliko nemate domaću mast, umesto nje možete koristiti puter koji je odstajao na sobnoj temperaturi.
Sastojci:
- 600 g prosejanog kukuruznog brašna
- 180 g masti
- 5 jaja
- 300 ml mleka
- so
Priprema:
Prosejano kukuruzno brašno sipajte u činiju. Dodajte mu mast koja je odstajala na sobnoj temperaturi, jaja i 200 mililitara mleka. Kad se smesa ujednači, dodajte ostatak mleka i soli po ukusu. Sve dobro izradite varjačom. Smesa ne bi trebalo da bude previše gusta.
Pleh namažite mašću, pospite običnim belim brašnom, pa ulijte smesu za proju i pecite na umerenoj vatri dok se proja ne odvoji od ivica pleha.
Proju isecite kad se prohladi i služite uz mlečne proizvode ili uz sarmu ili podvarak.
Prijatno!
Video: Delikates kiš kockice sa Neoplanta kobasicama: Hedonistički raj za čula i prava zimska poslastica
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Др
Региструјте брзо, као наш производ, да се Хрвати не сете као за ајвар!
Podelite komentar
mirjana koka
Nije nista pogresno samo nije stsri rp.U stari rp.ide samo kukuruzno brasno ,vrlo malo vode toliko koliko dovoljno cvrsta smjesa da se moze oblikovati i 2 prstohvata secera.umakati u vodu noz ili bilo sta sto je lakse oblikovati smjesu.Peci do 30 min.i to u peci na drva.Bas mora biti jaka temp.U elektricnoj peci nece biti kao ova jer nema stepeni vise od 250°.Prijatno !Svakodnevno skoro pravim bas po starom receptu.Ostalo sto ostane prokuham u mlijeku i dodam malo secera .predivna poslastica da se ne bacaju osta'ci.Srdacan pozzz!!!
Podelite komentar