Posna pita sa kiselim kupusom, prste da poližeš: Recept sa gotovim korama
![Pita Pita](https://xdn.tf.rs/2021/01/23/shutterstock1468232072-460x0.jpg)
Sezona kiselog kupusa je pri kraju, a ovo ukusno povrće izvanredno je kao nadev za posnu pitu od gotovih kora. Naravno, ukoliko imate vremena, volje i znanja da sami razvlačite kore, pita će sigurno biti bolja, ali ni ova od kupljenih kora ne zaostaje mnogo po ukusu.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora za pitu
- 1kg kiselog kupusa ribanca
- 300 ml vode
- 100 ml ulja
- kesica mlevenog bibera
- malo suvog biljnog začina
Priprema:
Kupus ribanac ostavite da odstoji u vodi kako bi bio manje slan. Potom ga ocedite, pa ga prebacite u šerpu u koju ste sipali malo ulja. Na srednje jakoj vatri dinstajte kupus dok ne omekša i povremeno dolivajte vodu. Kad kupus sasvim omekša, dodajte mleveni biber i malo suvog biljnog začina, promešajte i sklonite šerpu sa vatre da se kupus ohladi.
Tepsiju premažite uljem ili je obložite pek papirom.
Na radnu površinu spustite dve kore, poprskajte ih uljem, stavite malo nadeva od dinstanog kupusa, pa ih uvijte. Na isti način utrošite sve kore i sav kupus. Svaku pitu poprskajte uljem.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa stavite tepsiju sa pitama da se peče dok korice ne porumene.
Služite toplo.
Prijatno!
Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
😷😷😷😷😷
Danas je na post na vodi, tako da ne mozemo ovu pitu jer ima ulja
Podelite komentar
Ima jos
Obavezno dodati praziluka ili crnog luka.
Podelite komentar