Recept za posni gulaš od pečuraka: Jelo bez mesa koje će i mališani obožavati

 
  • 1
Gulaš od pečuraka Foto: Shutterstock

Pripremanje jela u toku posta može biti priličan izazov. Veliki broj namirnica danas ima svoju zamenu, ali postoje i jela u kojima vam zamene nisu potrebne.

Gulaš od pečuraka je jelo koje će vas dobro zasititi, a za njegovu pripremu će vam biti potrebno malo vremena. Možete ga poslužiti uz bareni krompir, pirinač ili posni pire i dobićete kompletan obrok.

Dobra stvar kod ovog gulaša je što ga možete pripremati i na ulju i na vodi, a što se tiče pečuraka, izbor je potpuno na vama. 

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 200 ml soka od paradajza
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 30 ml ulja
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • so
  • 1/2 kašičice šećera
  • biber
  • 2 lovorova lista
  • sveži peršun za serviranje

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno i stavite ga da se dinsta na ulju sa malo vode. Kada postane staklast, dodajte šampinjone isečene na polovine, one krupnije možete iseći i na četvrtine.

Beli luk sitno iseckajte, pa dodajte u šerpu. Stavite i lovorov list, sok od paradajza, so, biber i šećer. Sve dinstajte na srednje jakoj temepraturi oko deset minuta.

Gulaš je gotov kada pečurke budu termički obrađene i višak vode uvri.

Gotovo jelo servirajte i pospite sveže seckanim peršunom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Di

    11. mart 2022. | 17:27

    Super i ja to spremam!! Moze i kada nije post uz snicle junece ili bilo kog mesa

    Podelite komentar