Recept za posni gulaš od pečuraka: Jelo bez mesa koje će i mališani obožavati
Pripremanje jela u toku posta može biti priličan izazov. Veliki broj namirnica danas ima svoju zamenu, ali postoje i jela u kojima vam zamene nisu potrebne.
Gulaš od pečuraka je jelo koje će vas dobro zasititi, a za njegovu pripremu će vam biti potrebno malo vremena. Možete ga poslužiti uz bareni krompir, pirinač ili posni pire i dobićete kompletan obrok.
Dobra stvar kod ovog gulaša je što ga možete pripremati i na ulju i na vodi, a što se tiče pečuraka, izbor je potpuno na vama.
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 200 ml soka od paradajza
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 30 ml ulja
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- so
- 1/2 kašičice šećera
- biber
- 2 lovorova lista
- sveži peršun za serviranje
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno i stavite ga da se dinsta na ulju sa malo vode. Kada postane staklast, dodajte šampinjone isečene na polovine, one krupnije možete iseći i na četvrtine.
Beli luk sitno iseckajte, pa dodajte u šerpu. Stavite i lovorov list, sok od paradajza, so, biber i šećer. Sve dinstajte na srednje jakoj temepraturi oko deset minuta.
Gulaš je gotov kada pečurke budu termički obrađene i višak vode uvri.
Gotovo jelo servirajte i pospite sveže seckanim peršunom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Di
Super i ja to spremam!! Moze i kada nije post uz snicle junece ili bilo kog mesa
Podelite komentar