• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posne pljeskavice od tikvica i krompira: Jelo kome neće odoleti ni ljubitelji mesa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možete ih pripremati i na vodi

  • 1
Pljeskavice od tikvica, posna jela, posno Foto: Shutterstock

Sezona tikvica tek sledi, ali se, srećom, ovo ukusno povrće u marketima, pa i na pijacama, može pronaći u toku cele godine.

Njihov blagi ukus dozvoljava široku primenu u jelima, pa se mogu jesti i kao dodaci, ali su odlične i samostalno. Uz sezonsku salatu mogu biti kompletan obrok.

Donosimo vam recept za posne pljeskavice sa tikvicama i krompirom kojima neće odoleti i veliki ljubitelji mesa.

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 500 g krompira
  • veza svežeg peršuna
  • so
  • biber
  • suvi vlašac
  • 2 čena belog luka
  • oko 100 g brašna za valjanje
  • ulje za prženje

Priprema:

Tikvice oljuštite i operite, narendajte ih krupnije, posolite i stavite u cediljku da puste višak vode.

Krompir skuvajte u ljusci.

Oljuštite ga i izrendajte na krupno rende.

U veću posudu stavite tikvice, krompir, vezu svežeg seckanog peršuna, so, biber i izgnječen beli luk, pa sve dobro umesite rukama.

Oblikujte pljeskavice, pa ih blago uvaljajte u brašno i pržite na zagrejanom ulju.

Ovo jelo možete pripremati i na vodi, ukoliko umesto prženja na ulju pljeskavice pečete u rerni.

Servirajte uz sezonsku salatu i poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Lakovic Violeta

    9. jul 2023. | 14:54

    Pravila sam pljeskavice odlične su moja iskrena preporuka pogotovo za one koji poste.

    Podelite komentar