Karpati kolač sa višnjama i neodoljivim kremom: Novi recept koji štedi vreme

  • 0

Talasasti kolač sa višnjama i kremom, popularno nazvan Karpati, poznat je svim ljubiteljima slatkiša.

Testo za korice koje se najpre kuva, a onda i peče, iziskuje malo više vremena, pa su domaćice smislile jednostavniju verziju koja po ukusu nimalo ne zaostaje za tradicionalnom verzijom. Umesto pripremanja testa koristi se kupovno lisnato testo, a u prvi fil se dodaju višnje. Nova verzija popularnog kolača priprema se brže nego tradicionalna.

Sastojci:

  • pakovanje lisnatog testa
  • dve kesice pudinga od vanile
  • 200 g šećera
  • manja slatka pavlaka
  • 300 g višanja
  • pet kašika šećera u prahu
  • malo boje za kolače (po želji)

Priprema:

Veću tepsiju obložite pek papirom. Lisnato testo razvucite oklagijom na veličinu pleha, isecite ga na tri jednaka dela po širini i stavite da se ispeče.

U pola litra vode stavite 200 grama šećera, dodajte višnje i stavite da se kuva. Kad voda provri, dodajte prašak za puding razmućen u malo vode, pa zakuvajte dok ne počne da se želira. Vruć fil sipajte preko prvog dela lisnatog testa, odmah ga preklopite drugim delom lisnatog testa i ostavite da se stegne.

Najbolje je da kolač pravite u manjoj tepsiji, kako fil sa višnjama ne bi curio sa strane.

Umutite slatku pavlaku, stavite je preko drugog dela lisnatog testa i preko pavlake stavite treći deo lisnatog testa.

U šećer u prahu dodajte malo boje za kolače i malo vode, dobro umutite i razlijte preko gornje korice. Po želji ukrasite višnjama i slatkom pavlakom.

Kolač će dekorativno izgledati i ako ga samo pospete šećerom u prahu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti