Posna pašteta sa šampinjonima: Jedan sastojak daje joj poseban ukus
Kada iz ishrane, iz bilo kog razloga, izbacite namirnice životinjskog porekla, obroci mogu da postanu prilično jednolični. Ipak, potrebno je da samo pustite mašti na volju, da iskombinujete namirnice koje volite i dobićete fantastične domaće paštete i namaze.
Odlični su za doručak, večeru, užinu, a uz sezonsku salatu čak i za ručak. Posebno će vam biti korisni u vreme posta.
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 100 g oraha
- 1/2 veze peršuna
- sok od 1/2 limuna
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 50 g posnog majoneza
- 1 kašika maslinovog ulja
- so
- biber
- suvi vlašac
- mladi luk i/ili marinirane pečurke za posluživanje
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa ga izdinstajte na maslinovom ulju i vodi dok ne postane staklast. Potom dodajte izgnječeni beli luk i šampinjone iseckane na listiće.
Kada voda iz šampinjona uvri, sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade.
Orahe istostirajte na suvom tiganju. Ovaj sastojak daće posebnu čar namazu.
U blender stavite šampinjone sa lukom, orahe, peršun, so, biber, vlašac, sok od limuna i posni majonez.
Sve usitnite u jednoličnu masu, sipajte u posude ili teglice, pa ostavite da se u potpunosti ohladi u frižideru.
Namaz poslužite sa dodatkom mariniranih pečuraka ili mladog luka.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.