• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posne kiflice sa džemom: Bez jaja, a žute kao dukat

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pecivo od kog će zamirisati cela kuća

  • 0
Kiflice, kroasan Foto: Shutterstock

Kiflice su uvek rado viđen gost na svakoj trpezi, a posebno kada je u pitanju doručak ili večera. Skoro svaka domaćica ima svoj recept za njih. 

Jedne ih prave sa šunkom i sirom, druge sa kremom, a jednako su ukusne i kada ih spremite u posnoj verziji.

Ono što ih, pored toga što su posne, izdvaja jeste jedan sastojak, a u pitanju je kurkuma koja će im dati zlatnu boju, te će na prvi pogled izgledati kao da u svom sastavu imaju i jaja. 

Sastojci:

  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 400 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike šečera
  • 150 ml ulja
  • 800 g brašna
  • 1 kašika sirćeta
  • šećer u prahu za posipanje
  • prstohvat kurkume
  • džem po ukusu 

Priprema:

U veću činiju sipajte mlaku vodi, pa izdrobite kvasac i dodajte šećer. Ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.

Zatim dodajte so, ulje, sirće, kurkumu, a onda polako i brašno. Zamesite glatko testo koje se odvaja od zidova posude.

Prekrijte ga čistom krpom i ostavite 45 minuta na sobnoj temeraturi da nadođe.

Kada je testo naraslo, premesite ga, podelite na tri dela i od svakog napravite oklagijom krug.

Razvučene krugove isecite na šest trouglova. Na svaki trougao namažite kašičicu džema i urolajte u kiflice.

Pleh u kom ćete peći oboložite papirom za pečenje, pa poređajte kiflice i ostavite ih tako 20 minuta.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok ne porumene.

Služite tople.

Prijatno!

Video: Od sada ih možete spremati u svojoj kuhinji: Recept za najpoznatija pohovana pileća krilca na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti