
Kiflice su uvek rado viđen gost na svakoj trpezi, a posebno kada je u pitanju doručak ili večera. Skoro svaka domaćica ima svoj recept za njih.
Jedne ih prave sa šunkom i sirom, druge sa kremom, a jednako su ukusne i kada ih spremite u posnoj verziji.
Ono što ih, pored toga što su posne, izdvaja jeste jedan sastojak, a u pitanju je kurkuma koja će im dati zlatnu boju, te će na prvi pogled izgledati kao da u svom sastavu imaju i jaja.
Sastojci:
- 1 kocka svežeg kvasca
- 400 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
- 3 kašike šečera
- 150 ml ulja
- 800 g brašna
- 1 kašika sirćeta
- šećer u prahu za posipanje
- prstohvat kurkume
- džem po ukusu
Priprema:
U veću činiju sipajte mlaku vodi, pa izdrobite kvasac i dodajte šećer. Ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
Zatim dodajte so, ulje, sirće, kurkumu, a onda polako i brašno. Zamesite glatko testo koje se odvaja od zidova posude.
Prekrijte ga čistom krpom i ostavite 45 minuta na sobnoj temeraturi da nadođe.
Kada je testo naraslo, premesite ga, podelite na tri dela i od svakog napravite oklagijom krug.
Razvučene krugove isecite na šest trouglova. Na svaki trougao namažite kašičicu džema i urolajte u kiflice.
Pleh u kom ćete peći oboložite papirom za pečenje, pa poređajte kiflice i ostavite ih tako 20 minuta.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok ne porumene.
Služite tople.
Prijatno!
Video: Od sada ih možete spremati u svojoj kuhinji: Recept za najpoznatija pohovana pileća krilca na svetu
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.