• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za brzi kolač sa grizom i jabukama: Sprema se lako, ovo je slatkiš koji ćete obožavati

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova jednostavna poslastica pravi se bez mnogo muke, a za pripremu je potrebno malo vremena

  • 0
medeno srce, čokoladni kolač Foto: Pixabay

Ako vam se jede nešto slatko ili su vam se iznenada najavili gosti pa razmišljate čime da ih počastite, recept za kolač sa jabukama i grizom je pravi izbor, jer se sprema lako i brzo, a veoma je ukusan i sočan.

U njegovoj pripremi ne mogu da pogreše ni početnici u kulinarstvu.

Sastojci: 

  • 2 jajeta
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja griza
  • 5 g praška za pecivo
  • 4 jabuke
  • 1 šolja mlevenih oraha
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 4 kašičice kakaa
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 šolj jogurta

Preliv:

  • 1 šolja  mleka
  • 100 g čokolade
  • 1/2 šolje šećera
  • 50 g maslaca 
  • 3 kašičice kakaa

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte šećer i vanilin šećer. Ulje, jogurt i rendane jabuke sa cimetom umešajte u smesu sa jajima. Griz, orahe, kakao i prašak za pecivo sjedinite, pa dodajte u smesu od jaja. Sve lagano izmešajte, pa izlijte u podmazan pleh. Pecite na 200 stepeni, 40 minuta.

Pred kraj pečenja pripremite preliv.

Sjedinite mleko, sećer, maslac, kakao i čokoladu i stavite na ringlu da provri. Potom smanjite temperaturu i kuvajte još minut. Sklonite preliv sa športa i ostative nekoliko minuta da se prohladi i zgusne. Vruć biskvit izbockajte viljuškom i prelijte čokoladnim prelivom.

Prijatno!

Video: Ovo morate da probate: Recept za lagani voćni recept koji će vas rashladiti i zasladiti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti