Recept za dansko pecivo koje se priprema očas posla: Za slatki početak dana

   ≫ 
  • 0

Iako su na našem podneblju češći izbor slana jela za doručak, nije retkost ni da se u pekarama odlučimo za slatko pecivo u ranim jutarnjim časovima. Činjenica je da je njihov ukus neodoljiv, ali ono koje je pripremljeno u vašoj kuhinji daleko je ukusnije i bolje.

Kuriozitet je da se lisnato testo sa neodoljivim kremom i voćem kod nas zove dansko pecivo, dok se u Danskoj zove bečko pecivo.

Kako god da ga zovete, jedno je sigurno - nećete se pokajati ukoliko ga pripremite.

Sastojci: 

  • 500 g lisnatog testa
  • 1 jaje za premazivanje
  • 2 kesice pudinga od vanile ili slatke pavlake
  • 125 g putera
  • 6 kašika šećera
  • 500 ml mleka
  • 300 g svežeg bobičastog voća po izboru

Priprema: 

Lisnato testo razvijte, pa ga isecite na veće jednake kvadrate. Krajeve savijte ka sredini tako da napavite mali okvir na pecivu, a u središnjem delu formirate udubljenje. 

Tako uradite sa svim delovima testa.

Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Pečena peciva ostavite da se ohlade. 

Puding skuvajte sa mlekom i šećerom prema uputstvu sa kesice. U gotov puding stavite puter i sve dobro sjedinite, pa ostavite da se ohladi u potpunosti. 

Ohlađeni puding umutite mikserom, pa punite sredinu svakog peciva i dodajte sveže voće na kraju. 

Ukoliko želite, peciva pospite šećerom u prahu, ali ovaj korak nije obavezan.

Prijatno!

Video: Brzo, lako, jeftino: Za ovaj recept vam trebaju tost, čokolada i tiganj, a ukus je neprocenjiv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti