Recept za dansko pecivo koje se priprema očas posla: Za slatki početak dana

 
 
 ≫ 
  • 0

Iako su na našem podneblju češći izbor slana jela za doručak, nije retkost ni da se u pekarama odlučimo za slatko pecivo u ranim jutarnjim časovima. Činjenica je da je njihov ukus neodoljiv, ali ono koje je pripremljeno u vašoj kuhinji daleko je ukusnije i bolje.

Kuriozitet je da se lisnato testo sa neodoljivim kremom i voćem kod nas zove dansko pecivo, dok se u Danskoj zove bečko pecivo.

Kako god da ga zovete, jedno je sigurno - nećete se pokajati ukoliko ga pripremite.

Sastojci: 

  • 500 g lisnatog testa
  • 1 jaje za premazivanje
  • 2 kesice pudinga od vanile ili slatke pavlake
  • 125 g putera
  • 6 kašika šećera
  • 500 ml mleka
  • 300 g svežeg bobičastog voća po izboru

Priprema: 

Lisnato testo razvijte, pa ga isecite na veće jednake kvadrate. Krajeve savijte ka sredini tako da napavite mali okvir na pecivu, a u središnjem delu formirate udubljenje. 

Tako uradite sa svim delovima testa.

Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Pečena peciva ostavite da se ohlade. 

Puding skuvajte sa mlekom i šećerom prema uputstvu sa kesice. U gotov puding stavite puter i sve dobro sjedinite, pa ostavite da se ohladi u potpunosti. 

Ohlađeni puding umutite mikserom, pa punite sredinu svakog peciva i dodajte sveže voće na kraju. 

Ukoliko želite, peciva pospite šećerom u prahu, ali ovaj korak nije obavezan.

Prijatno!

Video: Brzo, lako, jeftino: Za ovaj recept vam trebaju tost, čokolada i tiganj, a ukus je neprocenjiv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti