Recept za posnu pitu sa prazilukom i paprikom: Pravi se za 10 minuta, a ukus je fantastičan

Istina je da su pite od domaćih kora najlepše i da skoro nijedna napravljena od kupovnih kora ne može da im parira.
Ali, s obzirom na to da su pripreme za Vaskrs uveliko u toku i da domaćice nemaju vremena da razvijaju kore, najbolji način da naprave pitu koja će oduševiti ukućane je taj da sve sastojke pomešaju u jednu posudu.
Za pitu po receptu koji vam donosimo nećete morati da provedete mnogo vremena u kuhinji i za šporetom, a za rezultat ćete dobiti ukusan obrok za celu porodicu.
Sastojci:
- 250 g kukuruznog brašna
- 250 g pšeničnog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 čaše kisele vode (mera je čaša od 180 ml)
- 1/2 čaše ulja (mera je čaša od 180 ml)
- 2 struka prazilika
- 2 paprike
- so, biber
Priprema:
Beli deo praziluka i paprike sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Zeleni deo praziluka ostavite sa strane.
U dublju posudu stavite kukuruzno i pšenično bračno, pa dodajte prašak za pecivo, ulje, kiselu vodu, so i biber.
Sve dobro promešajte, pa dodajte prženi praziluk i papriku.
U podmazanu okruglu tepsiju sipajte smesu i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 20 minuta.
Za to vreme isecite zelene delove praziluka na krugove.
Posle 20 minuta, pitu izvadite iz rerne, pa je pospite prazilukom i vratite da se peče još 10 minuta.
Kada je pita gotova ostavite da se prohladi, a onda je secite na parčad željene veličine i uživajte u svakom zalogaju.
Prijatno!
Video: Kremasta pita sa karfiolom za zdrav početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.