• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posnu pitu sa prazilukom i paprikom: Pravi se za 10 minuta, a ukus je fantastičan

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mekana i izdašna, oduševiće sva vaša čula

  • 0
Pita praziluk Foto: Shutterstock

Istina je da su pite od domaćih kora najlepše i da skoro nijedna napravljena od kupovnih kora ne može da im parira.

Ali, s obzirom na to da su pripreme za Vaskrs uveliko u toku i da domaćice nemaju vremena da razvijaju kore, najbolji način da naprave pitu koja će oduševiti ukućane je taj da sve sastojke pomešaju u jednu posudu.

Za pitu po receptu koji vam donosimo nećete morati da provedete mnogo vremena u kuhinji i za šporetom, a za rezultat ćete dobiti ukusan obrok za celu porodicu.

Sastojci:

  • 250 g kukuruznog brašna
  • 250 g pšeničnog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 čaše kisele vode (mera je čaša od 180 ml)
  • 1/2 čaše ulja (mera je čaša od 180 ml)
  • 2 struka prazilika
  • 2 paprike
  • so, biber

Priprema:

Beli deo praziluka i paprike sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Zeleni deo praziluka ostavite sa strane.

U dublju posudu stavite kukuruzno i pšenično bračno, pa dodajte prašak za pecivo, ulje, kiselu vodu, so i biber.

Sve dobro promešajte, pa dodajte prženi praziluk i papriku.

U podmazanu okruglu tepsiju sipajte smesu i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 20 minuta.

Za to vreme isecite zelene delove praziluka na krugove.

Posle 20 minuta, pitu izvadite iz rerne, pa je pospite prazilukom i vratite da se peče još 10 minuta.

Kada je pita gotova ostavite da se prohladi, a onda je secite na parčad željene veličine i uživajte u svakom zalogaju.

Prijatno!

Video: Kremasta pita sa karfiolom za zdrav početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti