Taj specijalitet sam jela pedesetih godina proslog milenijuma u Vrnjackoj banji. Toliko mi se svideo da sam ga jela svakodnevno jednog dana za rucak drugog za veceru. I nije bilo tesko jelo. Bila bi steta da ga vise ne spremaju. Nije tesko za spremiti samo je problem gde naci jagnjece iznutrice. Inace jedino kod nas je nemoguce jagnjetinu i prasetinu kupiti u delovima i na kilogram vec samo po cetvrtinu, polovinu ili celo. I to poslednjih godina obavezno dobijes samo glavu ali iznutrice retko. Nikako nisam uspela da saznam cija je izmisljotina takva prodaja.
Penzionerka
Taj specijalitet sam jela pedesetih godina proslog milenijuma u Vrnjackoj banji. Toliko mi se svideo da sam ga jela svakodnevno jednog dana za rucak drugog za veceru. I nije bilo tesko jelo. Bila bi steta da ga vise ne spremaju. Nije tesko za spremiti samo je problem gde naci jagnjece iznutrice. Inace jedino kod nas je nemoguce jagnjetinu i prasetinu kupiti u delovima i na kilogram vec samo po cetvrtinu, polovinu ili celo. I to poslednjih godina obavezno dobijes samo glavu ali iznutrice retko. Nikako nisam uspela da saznam cija je izmisljotina takva prodaja.
Podelite komentar