• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Pohovane paprike punjene sirom kojim niko neće odoleti

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Miris koji će ispuniti celu kuću učiniće da sa trpeze nestanu u tren oka

  • 0
Pohovane paprike sa sirom Foto: Shutterstock

Leto je u jednu ruku sinonim za jela u kojima je glavna zvezda paprika. Punjene, pržene, sa jajima, kao deo salate, paprike su savršene u bilo kojoj verziji.

Ali, da li ste probali pohovane paprike punjene sirom? Ukusne pohovane paprike su idealno jelo za celu porodicu, a miris koji će ispuniti celu kuću učiniće da sa trpeze nestanu u tren oka.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 100 g brašna
  • 4 kašike prezli
  • 200 g sitnog sira
  • 4 veće paprike
  • kašičica soli
  • susam
  • ulje za prženje

Priprema:

Paprike operite i poređajte ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, pa stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni, 30 minuta.

Pečene paprike stavite u kesu i ostavite ih da se ohlade, a zatim ih oljuštite i odstranite im peteljku i seme.

U činiji pomešajte sir, jedno jaje i so.

U svaku papriku pažljivo stavite po dve kašike sira. U tanjiru izmutite preostala dva jajeta, a u druga dva tanjira sipajte prezle i brašno.

Papriku prvo uvaljate u brašno, zatim u jaja, pa u prezle.

U tiganj sipajte ulje, pa sačekajte da se zagreje, a onda spusite paprike da se prže. Kada su gotove, odložite ih na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.

Paprike servirajte, a kada ih presečete napola, pospite ih pečenim susamom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti