Džem od kajsija iz rerne: Uživanje za sva čula
Uživanje u ukusu svežih kajsija leti je neprocenjivo, ali i aroma džema od ove voćke, koji obično sremimo za nešto hladnije dane, kada svežih plodova nema, posebno je iskustvo za čula.
Predstavljamo vam jednostavan recept za džem od kajsija, sa vrlo malo šećera. Kako se sprema u rerni, nećete napraviti ni veliki nered u kuhinji tokom pripreme.
Spremljena teglica će vam zasladiti dane, a ukusom će obogatiti sve kolače, torte i palačinke koje budete pravili, pa i samu krišku hleba pretvoriće u savršen doručak.
Sastojci:
- 3 kg kajsija
- 150 g šećera
Priprema:
Oprane, od koštica očišćene polovine kajsija poređajte u duboki sud i pospite sa 150 grama šećera. Poklopite i pecite na 200-250 stepeni. Posle sat vremena promešajte i sklonite poklopac, vratite u rernu dok sok ne uvri.
Sipajte džem u tople tegle, zatvorite i poređajte u duboku šerpu; nalijte vodu oko tegli. Vratite u rernu nekoliko minuta, dok voda ne proključa.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.