
Doručak na malo drugačiji način: Musaka od bresaka i prženica
Slatki doručak, vrsta "musake" od prženica i sočnih bresaka, sprema se za gotovo svega 30 minuta.
Ulepšaće vam početak dana, obezbediti energiju i doneti neke nove, letnje ukuse.
Sastojci
- oko 700 grama oljušćenih, iseckanih i po ukusu pošećerenih bresaka
- 1 kašičica cimeta
- 12 kriški belog tost-hleba
- 5 jaja
- 1 ½ šolja mleka
- 2 kašičica vanile
- navrh noža muskatnog oraščića
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte oljuštene i na kriške isečene breskve u posudu za mešanje i dodajte kašiku cimeta. Sve promešajte i sjedinite.
Na dno podmazanog pleha za pečenje sipajte breskve, a potom preko njih poređajte šest parčadi belog tost-hleba Na fil od breskve napravite jedan sloj od šest komada belog hleba.
U činiji pomešajte jaja, mleko, vanillu i malo muškatnog oraščića. Umutite da se svi sastojci dobro sjedine. Polovinom smese prelijte kriške hleba u posudi za pečenje.
Potom preko svega poređajte još jedan sloj od šest parčadi hleba i prelijte drugom polovinom smese od jaja.
Tepsiju stavite u rernu i pecite ovu slatku musaku oko 15 do 20 minuta, odnosno dok se ne ispeku prženice i ne porumene na vrhu.
Ostavite da se tepsija ohladi nekoliko minuta, a zatim okrenite na tanjir ili dasku za sečenje tako da tost bude dole, a breskve odozgo. Pitu možete da zasladite i šećerom u prahu ili dekorišete sa po volji.
Poslužite je odmah.
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.