Doručak na malo drugačiji način: Musaka od bresaka i prženica

 ≫ 
  • 0

Slatki doručak, vrsta "musake" od prženica i sočnih bresaka, sprema se za gotovo svega 30 minuta.

Ulepšaće vam početak dana, obezbediti energiju i doneti neke nove, letnje ukuse.

Sastojci

  • oko 700 grama oljušćenih, iseckanih i po ukusu pošećerenih bresaka 
  • 1 kašičica cimeta
  • 12 kriški belog tost-hleba
  • 5 jaja
  • 1 ½ šolja mleka
  • 2 kašičica vanile
  • navrh noža muskatnog oraščića

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Sipajte oljuštene i na kriške isečene breskve u posudu za mešanje i dodajte kašiku cimeta. Sve promešajte i sjedinite.

Na dno podmazanog pleha za pečenje sipajte breskve, a potom preko njih poređajte šest parčadi belog tost-hleba Na fil od breskve napravite jedan sloj od šest komada belog hleba.

U činiji pomešajte jaja, mleko, vanillu i malo muškatnog oraščića. Umutite da se svi sastojci dobro sjedine. Polovinom smese prelijte kriške hleba u posudi za pečenje.

Potom preko svega poređajte još jedan sloj od šest parčadi hleba i prelijte drugom polovinom smese od jaja.

Tepsiju stavite u rernu i pecite ovu slatku musaku oko 15 do 20 minuta, odnosno dok se ne ispeku prženice i ne porumene na vrhu.

Ostavite da se tepsija ohladi nekoliko minuta, a zatim okrenite na tanjir ili dasku za sečenje tako da tost bude dole, a breskve odozgo. Pitu možete da zasladite i šećerom u prahu ili dekorišete sa po volji.

Poslužite je odmah.

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti