• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doručak na malo drugačiji način: Musaka od bresaka i prženica

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ulepšaće vam početak dana, obezbediti energiju i doneti neke nove, letnje ukuse

  • 0
Francuski krompit tost Foto: Jeramey Lende / Alamy / Alamy / Profimedia

Slatki doručak, vrsta "musake" od prženica i sočnih bresaka, sprema se za gotovo svega 30 minuta.

Ulepšaće vam početak dana, obezbediti energiju i doneti neke nove, letnje ukuse.

Sastojci

  • oko 700 grama oljušćenih, iseckanih i po ukusu pošećerenih bresaka 
  • 1 kašičica cimeta
  • 12 kriški belog tost-hleba
  • 5 jaja
  • 1 ½ šolja mleka
  • 2 kašičica vanile
  • navrh noža muskatnog oraščića

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Sipajte oljuštene i na kriške isečene breskve u posudu za mešanje i dodajte kašiku cimeta. Sve promešajte i sjedinite.

Na dno podmazanog pleha za pečenje sipajte breskve, a potom preko njih poređajte šest parčadi belog tost-hleba Na fil od breskve napravite jedan sloj od šest komada belog hleba.

U činiji pomešajte jaja, mleko, vanillu i malo muškatnog oraščića. Umutite da se svi sastojci dobro sjedine. Polovinom smese prelijte kriške hleba u posudi za pečenje.

Potom preko svega poređajte još jedan sloj od šest parčadi hleba i prelijte drugom polovinom smese od jaja.

Tepsiju stavite u rernu i pecite ovu slatku musaku oko 15 do 20 minuta, odnosno dok se ne ispeku prženice i ne porumene na vrhu.

Ostavite da se tepsija ohladi nekoliko minuta, a zatim okrenite na tanjir ili dasku za sečenje tako da tost bude dole, a breskve odozgo. Pitu možete da zasladite i šećerom u prahu ili dekorišete sa po volji.

Poslužite je odmah.

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti