• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Pileći burger sa parmezanom da poližete prste

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predlažemo vam kako da spremite ukusan pileći hamburger sa parmezanom koji ne zahteva previše vremena

  • 0
Pileći burger Foto: Shutterstock

Piletina je sve češća na našim trpezama, a ideja za ručak sve manje. Predlažemo vam kako da spremite ukusan pileći hamburger sa parmezanom koji ne zahteva previše vremena.

Sastojci

  • 200 g pilećeg mesa
  • 50 g parmezana
  • 20 g paradajza 
  • 50 g kačkavalja 
  • 1 kašika majoneza
  • 1 kašika tartar sosa 
  • 50 g zelene salate
  • 20 g putera
  • 1 zemička
  • čili sos po ukusu
  • 2 kašike prezle
  • 1 kašika ulja
  • so i biber
  • peršun

Priprema 

Pileće meso iseći na sitne komade.

U posudu sa iseckanim mesom dodati majonez, tartar sos, parmezan, so, biber i peršun po ukusu. Pomešati smesu dok se sastojci ne sjedine.

Dodati prezle i od smese oblikovati burger.

Roštilj premazati puterom i zagrejati ga na 150 stepeni. Staviti meso na roštilj i peći 10 minuta. Podeliti zemičku hleba i staviti na roštilj da se peče jedan minut.

Na roštilj staviti krišku paradajza da se griluje jedan minut. Na meso staviti dve kriške kačkavalja i ostaviti da se peče jedan minut. Meso i hleb skloniti sa roštilja. Meso sa kačkavaljem staviti u mikrotalasnu kako bi se kačkavalj otopio.

Meso staviti na jednu polovinu zemičke, preko dodati paradajz, prekriti drugom polovinom zemičke. Sitno iseckati zelenu salatu, dodati ulje, sirće i so po ukusu.

Iseckati krompir i ispržiti ga u malo ulja. Posoliti krompir po ukusu. Pomfrit i zelenu salatu staviti u papir za pečenje, čili sos sipati u malu posudu i servirati uz meso.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti