Ukusan doručak iz rerne: Pečena jaja sa pečurkama i spanaćem

 
 ≫ 
  • 0

Pred vama je recept za još jedan ekstra jednostavan i preukusan doručak. Jednostavna pečena jaja sa sotiranim pečurkama sa belim lukom i proprženim spanaćem zadovoljiće svačiji ukus.

Osim što je jelo zdravo, ukusno i brzo, pored doručka može da se posluži i za ručak ili večeru, odlično je za goste ili brzi kućni obrok.

Sastojci:

  • 2 kašike neslanog putera ili u zamenu biljnog ulja po izboru
  • 250 grama pečuraka, tanko isečenih
  • 2 čena belog luka, istinjenog
  • 2 kašičice svežih listova timijana
  • prstohvat tucane crvene paprike, po želji
  • so i sveže mleveni crni biber
  • 4 šolje mladog svežeg spanaća
  • 4 velika jajeta
  • 4 kašike pavlake za kuvanje
  • 4 kašike sveže rendanog parmezana

Priprema: 

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Lagano nauljite kalupe za mafine.

Rastopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri. Ukoliko nemate puter, koristite drugo biljno ulje.

Dodajte pečurke, beli luk, timijan i ljuspice crvene paprike. Dinstajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko tri-četiri minuta. Začinite solju i biberom po ukusu.

Umešajte spanać, dok ne uvene, oko dva minuta.

Podelite mešavinu pečuraka i spanaća ravnomerno u kalupe.

Razbijte odozgo jaja, sipajte pavlaku za kuvanje i parmezan. Posolite i pobiberite po ukusu.

Stavite u rernu i pecite dok se belance ne stegne, oko 10-14 minuta. Poslužite odmah.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti