Ukusan doručak iz rerne: Pečena jaja sa pečurkama i spanaćem
Pred vama je recept za još jedan ekstra jednostavan i preukusan doručak. Jednostavna pečena jaja sa sotiranim pečurkama sa belim lukom i proprženim spanaćem zadovoljiće svačiji ukus.
Osim što je jelo zdravo, ukusno i brzo, pored doručka može da se posluži i za ručak ili večeru, odlično je za goste ili brzi kućni obrok.
Sastojci:
- 2 kašike neslanog putera ili u zamenu biljnog ulja po izboru
- 250 grama pečuraka, tanko isečenih
- 2 čena belog luka, istinjenog
- 2 kašičice svežih listova timijana
- prstohvat tucane crvene paprike, po želji
- so i sveže mleveni crni biber
- 4 šolje mladog svežeg spanaća
- 4 velika jajeta
- 4 kašike pavlake za kuvanje
- 4 kašike sveže rendanog parmezana
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Lagano nauljite kalupe za mafine.
Rastopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri. Ukoliko nemate puter, koristite drugo biljno ulje.
Dodajte pečurke, beli luk, timijan i ljuspice crvene paprike. Dinstajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko tri-četiri minuta. Začinite solju i biberom po ukusu.
Umešajte spanać, dok ne uvene, oko dva minuta.
Podelite mešavinu pečuraka i spanaća ravnomerno u kalupe.
Razbijte odozgo jaja, sipajte pavlaku za kuvanje i parmezan. Posolite i pobiberite po ukusu.
Stavite u rernu i pecite dok se belance ne stegne, oko 10-14 minuta. Poslužite odmah.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.