U poslednje vreme domaćice sve češće eksperimentišu sa jelima u kojima je glavna zvezda patlidžan.
Ono što ga čini toliko popularnim je svakako ukus, ali i lakoća s kojom se pravi.
Zato smo za vas pripremili recept za punjeni patlidžan, pravi predlog za porodični ručak.
Sastojci:
- 4 patlidžana
- 500 g mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 100 ml soka od paradajza
- so
- biber
- začinsko bilje za dekoraciju
Priprema:
Patlidžan operite, isecite po dužinu i izvadite sredinu i odložite je sa strane.
U posudi pomešajte malo maslinovog ulja, sredinu patlidžana i dodajte malo vode.
U drugu posudu stavite meso, pa dodajte jaja, so, sitno seckani crni i beli luk, sok od paradajza i smesu od sredine patlidžana koju ste prethodno pripremili.
Sve zajedno promešajte.
Dobijenom smesom napunite delove patlidžana i rasporedite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, od 30 do 40 minuta.
Jelo služite toplo i dekorišite ga začinskim biljem.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.