Ideje za ručak: Patlidžan punjen mlevenim mesom oduševiće sva vaša čula

 
  • 0

U poslednje vreme domaćice sve češće eksperimentišu sa jelima u kojima je glavna zvezda patlidžan.

Ono što ga čini toliko popularnim je svakako ukus, ali i lakoća s kojom se pravi.

Zato smo za vas pripremili recept za punjeni patlidžan, pravi predlog za porodični ručak.

Sastojci:

  • 4 patlidžana
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 jajeta
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 100 ml soka od paradajza
  • so
  • biber
  • začinsko bilje za dekoraciju

Priprema:

Patlidžan operite, isecite po dužinu i izvadite sredinu i odložite je sa strane.

U posudi pomešajte malo maslinovog ulja, sredinu patlidžana i dodajte malo vode.

U drugu posudu stavite meso, pa dodajte jaja, so, sitno seckani crni i beli luk, sok od paradajza i smesu od sredine patlidžana koju ste prethodno pripremili.

Sve zajedno promešajte.

Dobijenom smesom napunite delove patlidžana i rasporedite ih u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, od 30 do 40 minuta.

Jelo služite toplo i dekorišite ga začinskim biljem.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti