Ideje za ručak: Patlidžan punjen mlevenim mesom oduševiće sva vaša čula

 
  • 0

U poslednje vreme domaćice sve češće eksperimentišu sa jelima u kojima je glavna zvezda patlidžan.

Ono što ga čini toliko popularnim je svakako ukus, ali i lakoća s kojom se pravi.

Zato smo za vas pripremili recept za punjeni patlidžan, pravi predlog za porodični ručak.

Sastojci:

  • 4 patlidžana
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 jajeta
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 100 ml soka od paradajza
  • so
  • biber
  • začinsko bilje za dekoraciju

Priprema:

Patlidžan operite, isecite po dužinu i izvadite sredinu i odložite je sa strane.

U posudi pomešajte malo maslinovog ulja, sredinu patlidžana i dodajte malo vode.

U drugu posudu stavite meso, pa dodajte jaja, so, sitno seckani crni i beli luk, sok od paradajza i smesu od sredine patlidžana koju ste prethodno pripremili.

Sve zajedno promešajte.

Dobijenom smesom napunite delove patlidžana i rasporedite ih u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, od 30 do 40 minuta.

Jelo služite toplo i dekorišite ga začinskim biljem.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti