
Italijansko "pečenje" od jaja i povrća: Ako ste u potrazi za bezmesnim doručkom, ovo je recept za vas
30Bogat italijanskim ukusima i sa puno povrća, ovo "pečenje" od jaja je idealan recept za vaš doručak, pa i ručak ili večeru. Iako ćete obožavati ukus i jednostavnost ovog rustičnog jela, još više će vam se svideti kad čujete da može da se pripremi unapred.
Ukoliko niste ranoranilac, sve što je potrebno da pripremit sastojke i izmešate u tepsiji dan ranije, ostavite preko noći u frižideru i ujutru direktno ubacite u rernu. Par minuta i doručak je na stolu.
Sastojci
- 1 kašika maslinovog ulja, plus još za podmazivanje posude
- 1/2 srednjeg crvenog luka, tanko isečen
- 1 mali patlidžan, seckane
- 200 g pečuraka, iseckane
- 2 čena belog luka, sitno seckan
- 12 jaja
- 1 šolja mleka
- pola šolje neutralne pavlake
- 1 kašičica italijanskog začina
- so i biber po ukusu
- paradajz isečen na kriške
- 100 grama mocarele, narendane,
- 100 grama kačkavalja ili parmezana
Priprema
Zagrejte rernu na 250 C i nauljite posudu za pečenje. Ostavite je sa strane.
Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Kada se zagreje, dodajte luk, pečurke i patlidžan i dinstajte dok ne omekša, oko 4 minuta.
Dodajte beli luk i mešajte još jedan minut.
Ocedite višak tečnosti i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu, dodajte jaja, mleko i pavlaku, italijanski začin, so i biber u veliku činiju i mutite dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte mešavinu pečuraka/patlidžana, paradajza, polovinu mocarele i kačkavalja, i mešajte sve dok se ne sjedini.
Sipajte smesu u pripremljenu posudu za pečenje i prelijte preostalim sirevima.
Pecite dok ne dobijete zlatno-braon boju i nož umetnut u sredinu ne izađe čist, obično traje oko 40 minuta.
Ostavite da se ohladi pre minuta pre rezanja i serviranja.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.