• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijansko "pečenje" od jaja i povrća: Ako ste u potrazi za bezmesnim doručkom, ovo je recept za vas

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako ćete obožavati ukus i jednostavnost ovog rustičnog jela, još više će vam se svideti kad čujete da može da se pripremi unapred

  • 0
Jaja, povrće, doručak Foto: Shutterstock

30Bogat italijanskim ukusima i sa puno povrća, ovo "pečenje" od jaja je idealan recept za vaš doručak, pa i ručak ili večeru. Iako ćete obožavati ukus i jednostavnost ovog rustičnog jela, još više će vam se svideti kad čujete da može da se pripremi unapred.

Ukoliko niste ranoranilac, sve što je potrebno da pripremit sastojke i izmešate u tepsiji dan ranije, ostavite preko noći u frižideru i ujutru direktno ubacite u rernu. Par minuta i doručak je na stolu.

Sastojci

  • 1 kašika maslinovog ulja, plus još za podmazivanje posude
  • 1/2 srednjeg crvenog luka, tanko isečen
  • 1 mali patlidžan, seckane
  • 200 g pečuraka, iseckane
  • 2 čena belog luka, sitno seckan
  • 12  jaja
  • 1 šolja mleka
  • pola šolje neutralne pavlake
  • 1 kašičica italijanskog začina
  • so i biber po ukusu
  • paradajz isečen na kriške
  • 100 grama mocarele, narendane,
  • 100 grama kačkavalja ili parmezana

Priprema 

Zagrejte rernu na 250 C i nauljite posudu za pečenje. Ostavite je sa strane.

Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Kada se zagreje, dodajte luk, pečurke i patlidžan i dinstajte dok ne omekša, oko 4 minuta.

Dodajte beli luk i mešajte još jedan minut.

Ocedite višak tečnosti i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu, dodajte jaja, mleko i pavlaku, italijanski začin, so i biber u veliku činiju i mutite dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte mešavinu pečuraka/patlidžana, paradajza, polovinu mocarele i kačkavalja, i mešajte sve dok se ne sjedini.

Sipajte smesu u pripremljenu posudu za pečenje i prelijte preostalim sirevima.

Pecite dok ne dobijete zlatno-braon boju i nož umetnut u sredinu ne izađe čist, obično traje oko 40 minuta.

Ostavite da se ohladi pre minuta pre rezanja i serviranja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti