Sušeni paradajz u maslinovom ulju osvaja sve svojim punim, mediteranskim ukusom. Spoj belog luka, paradajza i začina je prava rapsodija ukusa za vaša nepca.
Sušeni paradajz obogaćuje svako jelo, a nije ga teško napraviti i dobar je početak za pripremu zimnice.
Sastojci:
- 2,5 kg paradajza
- 4 čena belog luka
- so, biber
- origano
- maslinovo ulje
- začini po ukusu
Priprema:
Prvo pripremite pleh obložen pek papirom, zatim operite paradajz i isecite ga na kriške. Kašikom vadite deo paradajza gde se nalaze semenke kako bi bio što manje vlažan.
Kriške paradajza poređajte u pleh.
Navedene i začine po ukusu pomešajte, pa pospite preko paradajza.
U zagrejanu rernu stavite paradajz i ostavite ga da se suši na 100 stepeni oko pet-šest sati.
Kada je gotov, paradajz ostavite da se ohladi.
U čiste i suve tegle ređajte paradajz. Važno je da ga ne pritiskate prilikom stavljanja u teglu.
Dodajte malo belog luka i začina.
U tegle nalijte maslinovo ulje tako da ceo paradajz bude potopljen.
Dobro zatvorite tegle i čuvajte ih u frižideru.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Xx
Po ovo receptu pravila sam prošle godine. Rok upotrebe max. 2 meseca, pod uslovom da celo vreme stoji u frižideru. Žali Bože maslinovog ulja i struje za sušenje. Moja komšinica sušila na suncu, veliku količinu za prodaju. Bilo je veoma uspešno.
Podelite komentar