Sušeni paradajz u maslinovom ulju osvaja sve svojim punim, mediteranskim ukusom. Spoj belog luka, paradajza i začina je prava rapsodija ukusa za vaša nepca.
Sušeni paradajz obogaćuje svako jelo, a nije ga teško napraviti i dobar je početak za pripremu zimnice.
Sastojci:
- 2,5 kg paradajza
- 4 čena belog luka
- so, biber
- origano
- maslinovo ulje
- začini po ukusu
Priprema:
Prvo pripremite pleh obložen pek papirom, zatim operite paradajz i isecite ga na kriške. Kašikom vadite deo paradajza gde se nalaze semenke kako bi bio što manje vlažan.
Kriške paradajza poređajte u pleh.
Navedene i začine po ukusu pomešajte, pa pospite preko paradajza.
U zagrejanu rernu stavite paradajz i ostavite ga da se suši na 100 stepeni oko pet-šest sati.
Kada je gotov, paradajz ostavite da se ohladi.
U čiste i suve tegle ređajte paradajz. Važno je da ga ne pritiskate prilikom stavljanja u teglu.
Dodajte malo belog luka i začina.
U tegle nalijte maslinovo ulje tako da ceo paradajz bude potopljen.
Dobro zatvorite tegle i čuvajte ih u frižideru.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: "Lidl" ove sezone otkupio oko 5.000 tona lubenice iz Srbije
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Xx
Po ovo receptu pravila sam prošle godine. Rok upotrebe max. 2 meseca, pod uslovom da celo vreme stoji u frižideru. Žali Bože maslinovog ulja i struje za sušenje. Moja komšinica sušila na suncu, veliku količinu za prodaju. Bilo je veoma uspešno.
Podelite komentar