Ideje za ručak: Butkica sa krompirom, obrok za porodični dan

 
 ≫ 
  • 0

Kad nemate više ideju šta da spremite za ručak, uvek možete da se vratite starim dobrim, proverenim receptima. Činjenica je da većina ljudi ne može da odoli kombinaciji svinjske butkice i krompira, a priprema jela, čiji je recept pred vama, veoma je laka i jednostavna.

Sastojci:

  • 1 butkica
  • 8 srednjih krompira
  • 3 čena belog luka
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 kašika tucane ljute paprike
  • 1 kašika origana
  • 4-5 lista lovora
  • so i biber prema ukusu
  • po potrebi ulje

Priprema:

Stavite butkicu u šerpu, prelijte vodom, posolite i barite oko pola sata. Bacite prvu vodu, nalijte novu i nastavite sa kuvanjem.

Za to vreme oljuštite krompir i skuvajte ga zajedno sa kolenicom.

Kada je meso skuvano, izvadite ga iz vode, zasecite meso formirajući male džepove i ubacite u njih beli luk isečen na listiće.

Nauljiti pleh, stavite kolenicu, a oko nje proceđen krompir (i po želji drugo povrće). Posolite, pobiberite, pospite origanom i tucanom ljutom paprikom.

Sve pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni, oko 20 minuta.

Za to vreme crni luk oljuštite i isecite na veoma sitne kockice i pomešajte ga sa sitno sečenim peršunom. Izvadite meso iz rerne, okrenite kolenicu i pospite luk sa peršunom preko krompira i mesa. Vratite u rernu još da se peče još pet minuta.

Jelo poslužite toplo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti