Recept za kisele paprike u tegli bez konzervansa: Zimnica kojoj nećete odoleti

   ≫ 
  • 0

Na našim prostorima zimnica je nezamisliva bez paprike. Domaćice je spremaju na bezbroj načina, a jedan od omiljenih je ona kisela u tegli. Kisele paprike volimo zbog fantastičnog ukusa, i zbog toga što su odlična salata koja se služi uz razna jela.

Zato smo za vas pripremili recept za kisele paprike u tegli, a najbolje od svega je to što su bez konzervansa.

Od navedenih sastojaka dobićete tri tegle kiselih paprika.

Sastojci:

  • 1,5 kg mesnatih crvenih paprika
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašičice soli
  • 12 kašičica šećera
  • 12 kašičica sirćeta
  • 1 l ključale vode
  • biber u zrnu
  • peršun

Priprema:

Paprike operite, pa ih očistite od semenki i drški, pa ih uspravo isecite na listiće. U čiste tegle, uspravno ređajte papriku.

Beli luk isecite sitno.

Kada napunite teglu, dodajte malo belog luka, bibera u zrnu i peršuna. U svaku teglu stavite po jednu kašičicu soli i po četiri kašičice šećera.

U svaku teglu sipajte po četiri kašičice alkoholnog sirćeta. Paprike prelijte ključalom vodom, sve do vrha.

Tegle dobro zatvorite čistim poklopcima, pa ih stavite u hladnu rernu na 90 stepeni i ostavite tako 90 minuta.

Posle 90 minuta isključite šporet, pa ostavite zimnicu da prenoći u šporetu.

Sutradan, paprike su spremne za jelo.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti