≫ 

Vojvođani se najbolje sećaju ovog specijaliteta: Pečeno meso u masti spemale su naše bake

 ≫ 

Krmenadle, vrat i drugo meso prvo se dobro posoli, a zatim se prži na ulju ili masti. Iskusne domaćice ga čuvaju i po dva dana da odstoji u marinadi!

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Ona.rs.
Odgovor na komentar korisnika Erak
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Jelena Aragonska

    28. decembar 2022 | 17:00

    Neke davne 1982 u julu, krenem sa pokojnom majkom nekoj od kuma (svi su izmedju sebe kumovi), u Liku. Skrenemo sa asfalta, pa seoskim putem nalik na jarugu par kilometara i eto nas. Pod drvetom, u hladovini, sede kumovi jos od jutra i cekaju nas. Rashladile se mi, odahnule, stize rucak, svega ima, i utom stize kuma Boja sa povelikom teglom masti. 'ajde sad da vidite kako moj frizider radi. Misleci na podrum. I podje vaditi predivne komade pecenog mesa. Nikad pre to nisam probala, a ni posle, ali taj miris i ukus pamticu dok sam ziva.

  • Slava

    12. oktobar 2022 | 15:52

    Francuzi to nikad nisu napustili - to je konfit

  • Erak

    12. oktobar 2022 | 15:46

    Isto se radilo i u vreme Slobe Miloševića, najviše 1999. Tad smo imali zamrzivače, ali nismo imali struje, pa obe kile mesa spremljenog za taj mesec idu u mast.