≫ 

Vojvođani se najbolje sećaju ovog specijaliteta: Pečeno meso u masti spemale su naše bake

 ≫ 

Krmenadle, vrat i drugo meso prvo se dobro posoli, a zatim se prži na ulju ili masti. Iskusne domaćice ga čuvaju i po dva dana da odstoji u marinadi!

Komentari

  • Jelena Aragonska

    28. decembar 2022. | 17:00

    Neke davne 1982 u julu, krenem sa pokojnom majkom nekoj od kuma (svi su izmedju sebe kumovi), u Liku. Skrenemo sa asfalta, pa seoskim putem nalik na jarugu par kilometara i eto nas. Pod drvetom, u hladovini, sede kumovi jos od jutra i cekaju nas. Rashladile se mi, odahnule, stize rucak, svega ima, i utom stize kuma Boja sa povelikom teglom masti. 'ajde sad da vidite kako moj frizider radi. Misleci na podrum. I podje vaditi predivne komade pecenog mesa. Nikad pre to nisam probala, a ni posle, ali taj miris i ukus pamticu dok sam ziva.

    Podelite komentar

  • Slava

    12. oktobar 2022. | 15:52

    Francuzi to nikad nisu napustili - to je konfit

    Podelite komentar

  • Erak

    12. oktobar 2022. | 15:46

    Isto se radilo i u vreme Slobe Miloševića, najviše 1999. Tad smo imali zamrzivače, ali nismo imali struje, pa obe kile mesa spremljenog za taj mesec idu u mast.

    Podelite komentar