Neke davne 1982 u julu, krenem sa pokojnom majkom nekoj od kuma (svi su izmedju sebe kumovi), u Liku. Skrenemo sa asfalta, pa seoskim putem nalik na jarugu par kilometara i eto nas. Pod drvetom, u hladovini, sede kumovi jos od jutra i cekaju nas. Rashladile se mi, odahnule, stize rucak, svega ima, i utom stize kuma Boja sa povelikom teglom masti. 'ajde sad da vidite kako moj frizider radi. Misleci na podrum. I podje vaditi predivne komade pecenog mesa. Nikad pre to nisam probala, a ni posle, ali taj miris i ukus pamticu dok sam ziva.
Isto se radilo i u vreme Slobe Miloševića, najviše 1999. Tad smo imali zamrzivače, ali nismo imali struje, pa obe kile mesa spremljenog za taj mesec idu u mast.
Jelena Aragonska
Neke davne 1982 u julu, krenem sa pokojnom majkom nekoj od kuma (svi su izmedju sebe kumovi), u Liku. Skrenemo sa asfalta, pa seoskim putem nalik na jarugu par kilometara i eto nas. Pod drvetom, u hladovini, sede kumovi jos od jutra i cekaju nas. Rashladile se mi, odahnule, stize rucak, svega ima, i utom stize kuma Boja sa povelikom teglom masti. 'ajde sad da vidite kako moj frizider radi. Misleci na podrum. I podje vaditi predivne komade pecenog mesa. Nikad pre to nisam probala, a ni posle, ali taj miris i ukus pamticu dok sam ziva.
Podelite komentar
Slava
Francuzi to nikad nisu napustili - to je konfit
Podelite komentar
Erak
Isto se radilo i u vreme Slobe Miloševića, najviše 1999. Tad smo imali zamrzivače, ali nismo imali struje, pa obe kile mesa spremljenog za taj mesec idu u mast.
Podelite komentar