Recept za najlakše i najlepše krofne koje ste probali: Užitak za sva čula

   ≫ 
  • 0

Verujemo da na pitanje: "Ko je za krofne?", retko ko ima odričan odgovor. Krofne su rado viđen gost na trpezi, a obožavaju ih i oni najmlađi i stari.

Mekane,  a iznutra potpuno šuplje, idealne su za najrazlačitija punjena po vašem ukusu.

Iako ima bezbroj recepata i načina da pripremite krofne, mi vam donosimo najednostavniji, koji će vam uvek uspeti.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 7 g suvog kvasca
  • kašičica šećera
  • prstohvat soli
  • 300 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 1 žumance
  • 50 g maslaca
  • ulje za prženje

Priprema: 

U većoj posudi pomešajte sve suve sastojke. Mleko zagrejte tako da bude mlako, pa ga zajedno sa ostalim sastojcima dodajte u one suve koje ste pomešali.

Mešajte dok ne bude više gromuljica i dok testo ne postane elastično.

Test ostavite da odmara oko 15 minuta.

Na radnu površinu sipajte malo brašna, pa stavite testo i premesite ga. Dodajte vrlo malo brašna na testo, tek toliko da ne bude lepljivo.

Testo rastanjite na jedan centimetar debljine i čašom vadite krugove i ostavite ih da odmaraju 45 minuta.

U veću šerpu sipajte ulje, pa kada se zagreje, pažljivo spuštajte krugove od testa.

Kada porumene, vadite ih i stavljajte na papirni ubrus kako bi upio višak ulja.

Pospite ih šećerom u prahu i služite uz krem ili domaći džem.

Prijatno!

Video: Zdravi rafaelo i snikers za samo 5 minuta? Moguće je!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti